Sorodne objave

 

Policijska uprava Novo mesto je letos prvič dan odprtih vrat istočasno pripravila na vseh devetih območnih policijski postajah na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini. Tako so si lahko 21. novembra med 10. in 17. uro obiskovalci lahko ogledali prostore vseh policijskih postaj, opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu in službena vozila policije.

Organizacijski zalogaj je bil tokrat nekoliko bolj zahteven, saj je bilo potrebno veliko usklajevanja, da so na vseh lokacijah občanom lahko ponudili kar najbolj zanimive predstavitve. Dogodek je podprlo tudi več lokalnih medijev, ki so k obisku občane vabili ves teden.

Na Policijski upravi Novo mesto so priložnost želeli izkoristiti za poglabljanje partnerskega sodelovanja, predstavitev svojega dela in svetovanja o oblikah samozaščitnega ravnanja. Občanom so pokazali pripravljenost in odgovornost za zagotavljanje visoke stopnje varnosti v lokalni skupnosti.

Na vseh policijskih postajah so svoje delo predstavljali policisti Postaje prometne policije Novo mesto in Posavje in vodnikov službenih psov Novo mesto, policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana pa so se predstavili na belokranjskih policijskih postajah Črnomelj in Metlika. O premoženjski kriminaliteti, problematiki prepovedanih drog in tatvin vozil so se obiskovalci pogovorili s kriminalisti na štirih policijskih postajah. Veliko zanimanja je bilo tudi za delo kriminalističnih tehnikov, ki so prikazali opremo in pripomočke, ki jih uporabljajo pri ogledih krajev kaznivih dejanj.

Prijetna popestritev dogodka je bil nastop kvartetov policijskega orkestra. Obiskovalce je navdušil kvartet pihal in kvartet trobil, v Šentjerneju so najmlajši iz bližnjega vrtca celo zaplesali na prijetne viže. Avtorica projekta blaznica tolažbe in policistka Postaje mejne policije Metlika sta prikazali izdelavo blazinic in najmlajšim prebirali zgodbico o Nikovi blazinici tolažbe.

Na nekaterih policijskih postajah so policisti prikazali, kako poteka vadba samoobrambe in praktičnega postopka. Na Policijski postaji Brežice so ob tej priložnosti odprli razstavo likovnih del ljubiteljske ustvarjalke Slavice Zofič Žertuš. 

Številni posamezniki in institucije si želijo še tesnejšega sodelovanja s policijo, naše delo jih zanima, želijo in potrebujejo pa tudi naše nasvete. Občani so prizadevanja Policijske uprave Novo mesto nagradili z izjemnim obiskom, njihov cilj, pokazati, da je policijsko delo v skupnosti način dela policije, pa je bil dosežen.