Sorodne objave

 

Policijsko upravo Novo mesto je 17. januarja 2009 obiskala ekipa Prve pomoči civilne zaščite iz Šentjerneja. Obiska sta se udeležila župan občine Šentjernej Franc Hudoklin s sodelavci in sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Barbara Ozimek.

PrvaPomoc02

Vodja Operativno komunikacijskega centra (OKC) Policijske uprave Novo mesto Peter Šajnič je gostom predstavil policijsko upravo in delo OKC. Andrej Hudoklin, zaposlen v OKC PU Novo mesto in hkrati vodja ekipe prve pomoči civilne zaščite Šentjernej, pa je predstavil ekipo in njene zavidljive dosežke na državnih in regijskih tekmovanjih.

PrvaPomoc03

Sledil je obisk dnevne izmene OKC. Gostom iz Šentjerneja so spregovorili o interventni številki 113 in jim predstavili pot od sprejema klica, preko razgovora z občani, do napotitve policistov na kraj dogodka.

PrvaPomoc04

Policistka Policijske postaje Novo mesto Vesna Draginc in policist Postaje prometne policije Novo mesto Robert Krištof sta ekipi prve pomoči civilne zaščite Šentjernej pokazala tudi prostore za pridržanje in službeno vozilo z merilnikom hitrosti.

PrvaPomoc05

PrvaPomoc06

Svoje vtise ob obisku so člani ekipe strnili v zahvali, v kateri so zapisali, da so ob obisku in pogovorih spoznali, da je policija s svojimi zaposlenimi institucija, na katero se lahko ljudje tudi v najtežjih trenutkih vedno zanesejo.


Besedilo in fotografije: Alenka Drenik,
tiskovna predstavnica PU Novo mesto