Sorodne objave

 

V začetku maja je Igor Kralj, policist Postaje prometne policije Novo mesto, prejel prav posebno vabilo, ki mu ga je poslal njegov mali prijatelj Florjan.

Florjan je že vse življenje na invalidskem vozičku in je zaradi poškodbe hrbtenice prestal že veliko težkih in zahtevnih operativnih posegov. Poklic policista mu je zelo všeč, oči pa se mu še posebej zaiskrijo ob pogledu na službene motorje, službena vozila policije in opremo. Tokrat  je Florjan Igorja, s katerim se poznata že več let, prosil, da ga obišče na Osnovni šoli Drska, kjer obiskuje peti razred, in kot sam pravi, je sedaj postal že velik fant. Z velikim navdušenjem je pričakoval dan obiska, učiteljice pa pravijo, da je bil v tem času še posebej motiviran in se je zelo potrudil pri učenju.

DSCN0110

Policist Igor Kralj je Florjanu, njegovim sošolkam in sošolcem najprej povedal, kako poteka delovni dan policista, kako zahtevno je to delo in zakaj je to kljub vsemu lep poklic. Pokazal jim je opremo, ki jo uporablja pri delu, potem pa je Florjana povabil pred šolo, kjer ga je čakalo presenečenje. Deček ni skrival navdušenja, ko je z Igorjevo pomočjo lahko sedel na »pravi« policijski motor. Ob slovesu je obljubil, da se bo še naprej pridno učil, Igor pa ga bo z veseljem kmalu spet obiskal.

Svoje vtise je Florjan po obisku zbral v zahvali.