Sorodne objave

 

Mednarodni potniški vlak št. 414, ki vozi na relaciji Beograd-Zurich, je včeraj, 17. septembra 2015, ob 19.11 iz Hrvaške pripeljal na Mednarodni železniški mejni prehod Dobova. Pri izvajanju skupne mejne kontrole hrvaških in slovenskih varnostnih organov je bilo ugotovljeno, da tujci ne izpolnjujejo pogojev za izstop iz Hrvaške oz. za vstop v schengenski prostor.

Tujcev sinoči ni bilo mogoče vrniti na Hrvaško, zato so bili nastanjeni v Centru za tujce v Postojni. Aktivnosti policije za vrnitev omenjenih  tujcev se danes nadaljujejo.

Izjava Antona Štubljarja, vodje Oddelka za državno mejo in tujce na Policijski upravi Novo mesto (mp3) 

Danes, 18. septembra 2015, do 10.30 zjutraj, smo v sprejemnem centru na Policijski postaji Brežice sprejeli 166 tujcev, ki so na nedovoljen način v nočnem in jutranjem času prestopili državno mejo na območju Policijske postaje Brežice. Trenutno poteka evidentiranje tujcev in najava hrvaškim varnostnim organom za vrnitev na podlagi sporazuma o vračanju oseb med državama. Nihče od tujcev ni zaprosil za mednarodno zaščito v Sloveniji.

Policija aktivnosti ves čas prilagaja spremenjenim varnostnim razmeram. Državno mejo na območju Policijske uprave Novo mesto varuje okrepljeno število policistov, ki pri delu uporabljajo vso razpoložljivo opremo za nadzor državne meje. Pri izvajanju nalog varovanja državne meje sodeluje tudi Letalska policijska enota z observerji, ki nadzirajo območje ob mejni črti s Hrvaško.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi