Sorodne objave

 

Novomeški policisti smo se odzvali vabilu organizatorja in se 20. in 21. marca 2010 predstavili na 16. Gregorjevem sejmu kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva in sadjarstva.

IMG 2557zm

Na že tradicionalnem kmetijsko-živilskem sejmu, ki ga v Novem mestu vsako leto obišče veliko ljudi, sta policistka in vodja policijskega okoliša obiskovalcem svetovala o samozaščitnem ravnanju, varni vožnji s traktorjem in varovanju osebnega premoženja. Poleg tega sta odgovarjala na številna vprašanja z različnih področij policijskega dela.

IMG 2542zm

Policist Postaje prometne policije Novo mesto je ob motornem kolesu obiskovalcem poskušal razložiti, zakaj so motoristi med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, in jim svetoval, naj bodo kot vozniki osebnih vozil nanje v prometu še posebej pozorni.

Veliko vprašanj obiskovalcev se je nanašalo tudi na določila Zakona o varnosti cestnega prometa. Policisti smo jim zato predstavili najpomembnejše prometne predpise ter jih obenem opozorili na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola.