Sorodne objave

 

Na 12. tradicionalnem srečanju motoristov z blagoslovom motorjev v Mirni Peči smo se predstavili tudi policisti. Letos se je srečanja zaradi slabšega vremena udeležilo manj motoristov kot pretekla leta. Gre za prireditev, ki je v nekaj letih postala ena največjih tovrstnih v tem delu Evrope. Organizatorju lanskega števila okoli 9000 motoristov ni uspelo preseči, so pa kljub dežju našteli okoli 1000 vztrajnih motoristov.

1

Kot vsa leta do sedaj smo svoje delo na prireditvi predstavili tudi novomeški policisti. Inšpektor iz Sektorja uniformirane policije, policisti Policijske postaje Novo mesto in Postaje prometne policije Novo mesto so predstavili poklic policista in motoristom ter drugim obiskovalcem svetovali, kako poskrbeti za varnost motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu.

2

Policistka in policist Policijske postaje Novo mesto pri pripravi predstavitvenega prostora

3

Skrbni starši so povpraševali o možnostih zaposlitve v policiji.


Policist Postaje prometne policije Novo mesto Srečko Falkner, dolgoletni inštruktor za vožnjo motornih koles, je predstavil trening varne vožnje na simulatorju Honda, ki smo ga zaradi dežja namestili v tovorno vozilo.

4

Na simulatorju se je z veseljem preizkusil mladenič, ki že težko odšteva dneve, ko bo lahko opravljal izpit za motorno kolo.

5

Motoristi so imeli veliko vprašanj o ukrepih policistov zoper kršitelje, ki vozijo prehitro ali uživajo alkoholne pijače. 

6

Tomaž Dulmin, policist motorist iz Postaje prometne policije Novo mesto, je delil nasvete in izkušnje z obiskovalci prireditve.


Novomeški policisti so vsem obiskovalcem zaželeli varno udeležbo v prometu.