Sorodne objave

 

Več kot 800 dijakov prvih, drugih in tretjih letnikov novomeškega šolskega centra se je 6. junija 2016 udeležilo športnega dne v vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu.

Dijaki so si ogledali opremo in poslušali razlago o delovanju različnih enot Slovenske vojske. Vojaki so jim prikazali postavitev mostu in minskega polja, po vadišču so se vozili z bojnimi vozili, po reki Krki pa z desantnimi čolni.

17.maVojaki so k sodelovanju povabili tudi Policijsko upravo Novo mesto. Na stojnicah so policisti in kriminalistični tehniki predstavljali svoje delo in opremo. Policisti treh skupin posebnih policijskih enot PU Novo mesto in vodnik s službenega psom so dijakom nazorno prikazali, kako poteka prijetje nevarnih storilcev.

7.ma

V prvem delu so obiskovalcem predstavili prijetje nevarnega storilca s pomočjo službenega psa brez nagobčnika, v drugem delu pa prijetje in razorožitev nevarnega storilca.

10.ma

12.maDamir Urek, poveljnik Posebne policijske enote PU Novo mesto, je med vajo dijakom pojasnjeval posamezne aktivnosti policistov. Uspešno predstavitev so dijaki nagradili z bučnim aplavzom.

16.ma