Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Brežice so 2. avgusta 2016 zjutraj na meji s Hrvaško pri nezakonitem prestopanju državne meje v bližini mejnega prehoda Obrežje prijeli deset turških državljanov (med njimi štiri otroke, stare od dveh mesecev do štirih let) in državljana Srbije. Med postopkom so ugotovili, da je državljanom Turčije nezakonit prestop državne meje omogočil 20-letni državljan Srbije.

IMG 9332

Slika je simbolična.


Na širšem območju Obrežja so policisti in kriminalisti kasneje izsledili in prijeli še tri srbske državljane, ki so sodelovali pri sprovajanju tujcev čez mejo.

Tujcem so odvzeli prostost in jih pridržali. Naslednji dan je sedem turških državljanov (med njimi trije otroci) zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so jih policisti nastanili v Azilni dom, tri turške državljane pa so izročili hrvaškim varnostnim organom.

Vse štiri državljane Srbije, tako 20-letnega vodiča kot ostale tri sprovajalce (stare 54, 41 in 33 let), so policisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (po členu 308/III KZ-1) privedli k preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Krškem, ki je zanje odredil pripor, nato pa so bili odpeljani v Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana, oddelek Novo Mesto.