Sorodne objave

 

Policijska postaja Črnomelj se je odzvala vabilu Gasilske zveze Črnomelj, da na 14. taboru gasilske mladine v Srednjih Radencih mladim gasilcem predstavi svoje delo.

Policisti Policijske postaje Črnomelj in tamkajšnji gasilci so uspešno sodelovali že pri postavljanju začasnih tehničnih ovir ob državni meji in tako z skupnimi močmi pripomogli k uspešnemu obvladovanju nedavnega migracijskega toka.

IMG 3362.zm

Tokratnega gasilskega tabora se je udeležilo 70 mladih gasilcev, ki so si z velikim zanimanjem ogledali prikaz prijetja dveh nevarnih storilcev, ki bežita z vozilom. Prikaz so izvedli pripadniki Posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto, ob pomoči vodnika službenega psa Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto, ki je izsledil v objektu skritega nevarnega storilca.

IMG 3534.zm

IMG 3536.zm

Po končanem prikazu so policisti udeležencem tabora razkazali tudi zaščitno opremo policista posebne policijske enote, ki so jo mladi lahko tudi preizkusili in se za trenutek spremenili v filmskega »robocopa«.

IMG 3633.zm

Posebne pozornosti je bil deležen službeni policijski pes, ki je otroke in njihove mentorje navdušil s svojo poslušnostjo, njegov vodnik Stanko Fakin pa je neutrudno odgovarjal na vsa otroška vprašanja.

IMG 3640.zm

Policisti smo preživeli prijetno dopoldne v dobri družbi ter bili veseli, da so mladi pokazali toliko zanimanja za poklic policista.