Sorodne objave

 

Dolenjski muzej Novo mesto je v sodelovanju z novomeško policijsko upravo dijakom tehnične gimnazije srednješolskega centra v petek, 2. septembra 2016, predstavil razstavo o utrinkih iz zgodovine policije na področju Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Dogodek so popestrili policisti s praktičnimi predstavitvami policijskega dela.

IMG 1081.zm

Policistke in policisti iz različnih enot novomeške policijske uprave so predstavili zanimive vsebine iz našega vsakdanjika in tako še dodatno popestrili prireditev. V sklopu razstave smo predstavili:

  • Varno vožnjo z motorjem - trenažer: Srečko Falkner;
  • Praktični prikaz samoobrambnih veščin: Andrej Grubiša, Irma Pirc, Rok Selko in Andraž Božičnik;
  • Prometno varnost in opremo: Marko Škedelj, Zvonko Zajšek, Aleš Piberčnik, Matjaž Gole;
  • Vajo in opremo posebne policijske enote: Branko Grmšek, Jože Vidmar in Matjaž Jerman, Tomaž Kastelic, Matjaž Božič in Sašo Ferček, Darko Turk;
  • Kriminalistično forenziko in problematiko prepovedanih drog: Tomaž Titovšek in Darko Milanović.

IMG 1085.zm

IMG 1122.zmZa vse predstavitve, demonstracije in praktične nasvete so se dijaki in učitelji sodelujočim policistom toplo zahvalili. Policijska uprava Novo mesto se je povabilu muzeja odzvala z veseljem, saj je bila to še ena priložnost za utrjevanje policijskega ugleda v skupnosti, obenem pa možnost za sproščen pogovor z dijaki o vsebinah, ki neposredno vplivajo na njihovo varnost.

IMG 080137.zm

Kustosinja dolenjskega muzeja Marjeta Bregar je dijake popeljala še na ogled razstave o policiji. Razstavo Četrt stoletja Policijske uprave Novo mesto je  ob dnevu policije slavnostno odprla ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar.