Sorodne objave

 

Policistka Policijske postaje Črnomelj Petra Založnik je v sredo, 28. septembra 2016, otrokom skupine Mehurčki iz Vrtca Radovednež na Bučki predstavila poklic policista in jih podrobno seznanila z varno udeležbo pešcev v prometu.

Mehurčki so sicer že ves september obravnavali udeležbo pešcev v prometu, spoznavali prometne znake in skozi igro ter različne pripomočke usvajali prometna pravila.

IMG 0191.zm

IMG 0201.zm Policistka Petra Založnik je otrokom najprej predstavila poklic policista in njegovo osnovno opremo. Kasneje so v garderobi skupaj ustrezno označili že narisano cesto s prometnimi znaki, seveda niso pozabili niti na prehode za pešce. Na tako opremljeno cesto so malčki z vzgojiteljicama Lidijo Šinkovec in Ester Pečarič postavili vsak svoje vozilo, označeno z njihovim rojstnim datumom. Že pred prihodom policistke so si otroci pripravili tudi seznam vprašanj, na katera jim je gostja z veseljem odgovorila.

IMG 0202.zm

Skupaj s policistko so otroci še enkrat prebrali prometna pravila in jih prilepili na vidno mesto, potem so v bližini vrtca še v praksi utrdili že naučeno.

IMG 0280.zm

Sprehod je minil v prijetnem vzdušju, saj je zunaj sijalo sonce, prav tako so ravno pred dnevi delavci na novo označili in pobarvali talne oznake, ki jih otroco niso mogli spregledati.

IMG 0215.zmPo sprehodu je policistka otrokom predstavila še drugo opremo policistov, zaščitne čelade, neprebojne jopiče in tonfo. Najbolj pa so malčki bili navdušeni nad policijskim vozilom, še posebej, ko so zaslišali zvok sirene in občudovali modre luči na strehi vozila.

IMG 0221.zm

V naslednjih dneh so se otroci o iskušnji s policistko živahno pogovarjali med seboj, o tem so narisali tudi nekaj risbic ter policistki napisali prav posebno zahvalo za sodelovanje.  zahvala1