Sorodne objave

 

Na prvi letošnji decembrski dan so se trije predstavniki Policije, predavatelja Igor Berginc in Dušanka Pezdirc iz Policijske akademije na Generalni policijski upravi ter policist Stojan Pevec iz Policijske postaje Novo mesto, udeležili Študijske tržnice v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

"Sejem bil je živ …", saj se je predstavljalo kar 37 višjih in visokih šol ter  fakultet iz vse Slovenije. Dijaki - bodoči študentje - so se lahko seznanili z najrazličnejšimi študijskimi programi, možnostmi zaposlitve po končanem študiju, osebnimi izkušnjami študentov in predavateljev posameznih šol in fakultet.

DSC 1172.zm

Ob stojnici Policijske akademije oz. Višje policijske šole se je vse dopoldne trlo mladih, ki jih zanima policijski poklic. Razveseljivo je, da so številni med njimi imeli že pripravljena vprašanja o študiju, zanimali so jih vpisni pogoji, predmetnik, nekateri so bili prijetno presenečeni, da ob pogodbi o izobraževanju študentje podpišejo tudi pogodbo o zaposlitvi …

Z veseljem so prisluhnili izkušnjam policista in predavatelja, ki je opravljal delo kriminalista, se nasmejali kakšni anekdoti "s terena", pobrskali po predstavitvenem gradivu na stojnici, ujeli sliko ali dve predvajanih filmov, izsečkov dela policijske specialne enote, kriminalistov, napornih treningov, urjenj …

DSC 1175.zm

Predstavniki Policije na Študijski tržnici so prepričani, da je udeležba na tovrstnih srečanjih korak k še kakovostnejšemu policijskemu kadru, zato so ob stisku roke gostitelju Štefanu Davidu, direktorju Šolskega centra Novo mesto, obljubili snidenje "ob letu osorej".

DSC 1177.zm