Sorodne objave

 

Pretekli teden je v okviru 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti potekala podelitev nagrade Slovenian Grand Security Award. Nagrade so podeljevali v več kategorijah, v kategoriji najbolj varna občina pa si je med majhnimi in srednje velikimi občinami priznanje prislužila Občina Sevnica.

Neodvisna strokovna komisija Instituta za korporativne varnostne študije je odločitev sprejela na podlagi ocene, kako občinske uprave pristopajo k reševanju splošne varnostne problematike, preprečevanju kriminalitete in zagotavljanju čim višje stopnje varnosti svojih občanov. Sevniškemu županu Srečku Ocvirku je priznanje predal državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. 

DSC 0618c

Z leve: Daniel Žniderič, komandir PP Sevnica, župan Srečko Ocvirk, Jelka Tršinar iz kabineta župana in Zvone Košmerl, direktor občinske uprave


Prav na pobudo Policijske postaje Sevnica je bil že v letu 2012 ustanovljen varnostni sosvet občine Sevnica, kjer predstavniki različnih institucij učinkovito rešujejo vsa varnostna vprašanja. Člani sosveta so se nagrade zelo razveselili, saj pomeni potrditev dobrega dela in nadaljnjo zavezo k skupni krepitvi varnega in prijetnega bivanjskega okolja. Zgledno in uspešno delovanje sosveta so prepoznali tudi na Policijski upravi Novo mesto in jim ob lanskem dnevu policije podelili Bronasti znak policije.