Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Sevnica smo to jesen organizirali oziroma sodelovali na različnih preventivnih prireditvah na svojem območju. Pod sloganom Mislimo varno, ravnajmo varno, bodimo varni, smo predstavili policijsko delo in na temo varnosti svetovali več kot 1600 mladim.

DSCN1244

DSCN1286

Na izvedbo jesenskih prireditev smo se pričeli pripravljati že pred devetimi meseci. Aktivnosti smo natančno načrtovali in k sodelovanju pritegnili tudi druge pristojne institucije. Preventivni projekt smo izvedli v sodelovanju s Socialno varnostnim sosvetom občine Sevnica, s katerim sicer zelo dobro sodelujemo. Na dnevu odprtih vrat Policijske postaje Sevnice so nas obiskale vse šole na sevniškem območju, in sicer 1620 otrok. Ogledali so si lutkovno predstavo (Ne)zgode v prometu, avtorsko delo Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica, ki pa je nastala na pobudo naše policijske postaje. Policisti smo ob tej priliki otrokom predstavili svoje delo, in sicer od vozil in opreme do dela, ki ga opravljajmo na policijskih postajah s splošnim delovnim področjem in na postajah prometne policije. Predstavili so se tudi policisti kriminalisti, policisti vodniki službenih psov, policisti, ki varujejo mejo, policisti posebne policijske enote ter policisti godbeniki.

image023

image021

V sklopu dogodka je Občina Sevnica policistom PP Sevnica v uporabo predala službeno kolo za lažje izvajanje preventivnih in drugih aktivnosti policije.

image008

V Slovenj Gradcu je 19. oktobra 2017 potekala zaključna prireditev letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Občina Sevnica se je med vsemi sodelujočimi občinami uvrstila v sam vrh najbolj aktivnih občin na tem področju in prejela priznanje Ministrstva za infrastrukturo, za sodelovanje in pomoč pri izvedbi projekta so se zahvalili sevniškim policistom.

image019

Ob razvijanju projekta je prihajalo do številnih novih idej; te bomo sevniški policisti združili z že pridobljenimi izkušnjami ob organizaciji tovrstnih dogodkov, in preventivne aktivnosti tudi v prihodnje vodili pod sloganom, ki v občini Sevnica postaja prepoznaven, Mislimo varno, ravnajmo varno - bodimo varni!

image007