Sorodne objave

 

Brežiški policisti smo z veseljem sodelovali v projektu Zavoda vozim z naslovom Heroji furajo v pižamah.

IMG 0461Pomočnik komandirja Aleš Lorber je konec novembra sodeloval na okrogli mizi, namenjeni dijakom iz Brežic. Na srečanju so predstavniki lokalne skupnosti in različnih institucij spregovorili o škodljivi rabi alkohola med mladostniki. Ob tej priložnosti je policist udeležencem predstavil prometno varnost med mladimi na območju Policijske uprave Novo mesto in vpliv alkohola na udeležence cestnega prometa. O pereči problematiki so spregovorili tudi mladi.

2 pizame

IMG 0870 IMG 0875

Minulo soboto, 9. decembra 2017, ko je v Brežicah potekal koncert skupine Beyonce tribute band, pa sta predstavnika Zavoda vozim na invalidskih vozičkih s posebej označenima avtomobiloma z zabave vozila domov mlade. Med vožnjo sta jim pripovedovala o okoliščinah prometnih nesreč, ki sta za vedno spremenili in zaznamovali njuni življenji in življenja njunih svojcev.

Foto7 pizame

Policisti Policijske postaje Brežice in Postaje prometne policije Novo mesto pa so v večernih urah na območju Brežic preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Voznikom so odredili 67 preizkusov; pet preizkusov je bilo pozitivnih, med njimi pa sta dva kršitelja imela v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. Policisti si želimo, da bi v prihodnje še več udeležencev zabav poskrbelo za svojo varnost in varnost svojih prijateljev in načrtovalo varno pot domov.

DSCN8991

Žiga Breznik (Zavod vozim) s policisti PP Brežice in PPP Novo mesto


Preberite tudi: Heroji furajo v pižamah - podprli smo iniciativo za manj voženj pod vplivom alkohola (sporočilo za javnost, 29. 11. 207)