Sorodne objave

 

Predstavnika novomeške policijske uprave sta v okviru tedna boja proti nasilju nad ženskami v Novem mestu sodelovala na posvetu, kjer sta spregovorila o nasilju v družini v različnih kulturnih okoljih.

Udeležencem predavanja: predstavnikom institucij, ki se poklicno ukvarjajo s problematiko nasilja, in zaposlenim v vzgojno izobraževalnih ustanovah sta predstavila osnovne lastnosti nasilja v družini, izkušnje s področja odzivnosti ter občutljivost do nasilja v družinah različnih kultur.

IMG 20171205 104650

Sebstjan Virant iz Sektorja uniformirane policije in Darko Fifolt iz Sektorja kriminalistične policije sta v svojem prispevku poudarila, da - ne glede na kulturne razlike, narodnost, raso, barvo kože, jezik, vero, spolno usmerjenost, politično ali drugo prepričanje - policisti pri obravnavi nasilja spoštujejo načelo enake obravnave.

IMG 20171205 104615

Policisti ugotavljamo, da je zmotno splošno prepričanje, da je v posameznih kulturah nasilja več. Izkušnje namreč kažejo, da se nasilje pojavlja tako v slovenskih družinah kot tudi v družinah iz drugih kulturnih okolij, ki živijo na našem območju.

IMG 20171205 114009

Preberite tudi: Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami opozarjamo na nedopustnost vsakršnih zlorab in nasilja (sporočilo za javnost, 24. 11. 2017)