Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec oktobra oz. v začetku novembra s hitrim odzivom in prisebnim ravnanjem rešili življenje dvema moškima, ki sta si poskušala vzeti življenje.

V prvem primeru sta policista Renata Kranjc Merhar in Tomaž Gorenc s Policijske postaje Trebnje zvečer 4. novembra 2010 izvajala naloge s področja preprečevanja uživanja prepovedanih drog na širšem območju Trebnjega, ko sta na jasi v gozdu opazila parkiran osebni avto in v njem moškega, ki si je z vrvjo poskušal vzeti življenje. Moškemu, ki ni več kazal znakov življenja, sta zrahljala vrv in ga rešila. Na pomoč sta takoj poklicala reševalce, ki so ga oskrbeli in hospitalizirali.

V drugem primeru, konec oktobra letos, pa sta kriminalist s PU Novo mesto Marko Bat in policist Primož Pucelj iz Policijske postaje Črnomelj s hrabrim in požrtvovalnim ravnanjem obupanemu občanu preprečila, da bi si vzel življenje.

Na informacijo operativno-komunikacijskega centra o tem, da poskuša nekdo ponoči storiti samomor s skokom z mostu, sta se odzvala kriminalistka in kriminalist, ki sta takrat v okolici Črnomlja ravno izvajala svoje naloge. Odpeljala sta se preverit možne lokacije in samomorilca opazila sedeti na loku velikega črnomaljskega mostu, na višini okoli 8 metrov. Kriminalist se je zapeljal mimo, da ga moški ne bi opazil, in avto parkiral nekoliko stran od mostu. Takrat pa se je na kraj že pripeljala tudi patrulja policistov PP Črnomelj, ki sta moškega začela prepričevati, naj ne skoči, a je ta ves čas grozil, da se bo vrgel z mostu in ubil.

Medtem se je kriminalist Marko Bat po loku mostu, ki je bil v temi, poskušal neopazno približati moškemu. Policista sta zato nadaljevala s prepričevanjem in v moškega usmerila snop baterijske svetlobe, da bi tako preusmerila pozornost. Kljub spolzki in nevarni površini se mu je kriminalist po loku mostu uspel neopazno približati. Zgrabil ga je okoli ramen in vratu in polegel po loku. V tem času se je po loku povzpel tudi policist Primož Pucelj in kolegu kriminalistu pomagal moškega potegniti na sredino, kjer sta ga poskušala pomiriti. Zaradi ozkega prehoda in vznemirjenosti moškega niso mogli varno sestopiti z mostu, zato sta policista do prihoda gasilcev okoli 1. ure moškega držala na površini loka in ga mirila. Gasilci so ga z dvižnimi lestvami in košaro varno spustili na tla, kjer so ga prevzeli zdravstveni delavci.