Sorodne objave

 

Za pravi živ žav in veselo razpoloženje na Policijski postaji Novo mesto so prejšnji teden poskrbeli otroci iz novomeških vrtcev, ki so v spremstvu prijaznih in skrbnih vzgojiteljic in vzgojiteljev obiskali policiste.

Prav poseben dan za malčke so novomeški policisti pripravili v sodelovanju s Svetom za preventivno in vzgojo v cestnem prometu Novo mesto. Pred vrtcem jih je namreč pričakal čisto pravi avtobus. Številni so povedali, da je vožnja z avtobusom za njih posebno doživetje, saj jih v vrtec z avtomobilom pripeljejo starši ali pa dedek in babica. S pomočjo naših policistov Aleša Piberčnika in Andreja Kraševca so se tako naučili pravilno vstopati na avtobus, kjer so sedli na velike sedeže in se skrbno pripeli z varnostnim pasom.

IMG 5083a Odpeljali so se v bližino policijske postaje in se sprehodili po pločniku. Vsi so imeli zgledno nameščene odsevne kapice ali brezrokavnike, s pravilno hojo pa so bili zgled številnim odraslim pešcem. Na predlog policista so skupaj z vzgojiteljicami preizkusili, kako bi lahko v skupini hitreje in varno prečkali cesto na prehodu za pešce. Tokrat so se postavili v vrsto po štiri, cesto so tako na prehodu prečkali hitreje, vzgojiteljice pa so imele lažji pregled nad vsemi nadobudnimi malčki.

IMG 5025a

Ob prihodu na policijsko postajo sta jim policista razkazala policijske motorje in čisto pravo "marico", v katero so lahko tudi sedli, prižigali lučke in sireno. Posebno doživetje je bil tudi obisk "policijskega zapora". Policistoma so dovolili, da jih skupaj z vzgojiteljicami "zaklenejo v zapor" za toliko časa, da vsi skupaj glasno preštejejo do pet.

IMG 5062a

Čas je malčkom in policistom kar prehitro minil, saj jih je pred postajo že čakal avtobus z nasmejanim voznikom. Na hitro smo si vzeli še čas za skupinsko fotografijo ter sklenili, da smo skupaj preživeli lepo dopoldne in se naučili veliko novega. Nekaj najbolj pogumnih pa je že priznalo, da bodo tudi oni, ko bodo veliki, postali policisti.