Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Trebnje so se minuli teden družili z učenci Osnovne šole Veliki Gaber in z malčki iz vrtca Sončnica. Na predstavitvi, ki so jo pripravili posebej zanje, jim je Dejan Kavšek, vodja policijskega okoliša, prikazal opremo, ki jo policisti uporabljajo pri delu, in se z njimi pogovoril o tem, na kaj vse morajo biti pozorni, ko so udeleženi v prometu.

DSCN9261a

Še posebej najmlajše je navdušil obisk policista Leona, s katerim so se z veseljem tudi slikali. Klemen Dremelj, vodnik službenega psa iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto, je otrokom razložil, za katere naloge v policiji uporabljamo službene pse. Kaj vse naši kužki znajo, sta dokazala štirinožna prijatelja, neumorna psička Opsa in kuža Bachus, ki sta uspešno poiskala vse predmete, ki so jih otroci skrili. 

DSCN9291a

DSCN9275aNad predstavitvijo so bili navdušeni in nekateri že obljubljajo, da bodo zagotovo postali policisti, ko bodo veliki. Policistoma so ob slovesu izročili slike, ki so jih sami narisali. V zahvali, ki so jo poslali trebanjskim policistom, so se možem v modrem zahvalili za lepo preživeto dopoldne, poleg pa zapisali, da so policisti pustili velik pečat, ki se ga bodo še dolgo spominjali.