Sorodne objave

 

Novomeške policiste so 6. novembra 2018 obiskali upokojenci Društva upokojencev Otočec. Vedoželjni, mladi po srcu in odgovorni udeleženci v cestnem prometu so se odzvali povabilu naših vodij policijskih okolišev, Stojana Pevca in Aleša Piberčnika, ter se udeležili predavanja in praktične predstavitve na temo prometne varnosti.

IMG 5102 predavanje Policista sta jim pripravila krajšo predstavitev cestnoprometnih pravil, še zlasti pravil za razvrščanje pred križiščem in v njem, vključevanje na avtocesto in pravilen izvoz z nje, vožnjo po voznem in prehitevalnem pasu, vožnjo v krožnih križiščih in podobno.

IMG 5106a krozisce Spregovorili so tudi o pripravah vozila na vožnjo in tehnični brezhibnosti vozil, pa o pravilnih nastavitvah sedeža in volana ter nevarnosti mrtvega kota. Predstavila sta jim nekaj novejših prometnih znakov, ki še vedno povzročajo težave tudi veliko mlajšim udeležencem v prometu.


Kasneje sta jih policista s kombijema popeljala po novomeških križiščih in krožiščih, zapeljali so se tudi po avtocesti, kjer so si ogledali prometno ureditev, razrešili vse dileme in se prepričali, da je vožnja, če voznik upošteva vsa cestnoprometna pravila, varna. Če bi pravila upoštevali vsi udeleženci v prometu, pa bi to zagotovo občutno vplivalo tudi na pretočnost prometa.

Nazadnje so se zapeljali še po garažni hiši večjega trgovskega centra, kjer velja enosmerni promet. Udeleženci, ki imajo veliko vozniških izkušenj, se zavedajo, da je poučno in koristno spremljati novosti, občasno obnoviti znanje in se pogovoriti s strokovnjakom. Ob slovesu so se zato zahvalili policistom in jim obljubili, da se bodo vabilu na podobne dogodke tudi v prihodnje z veseljem odzvali.