Sorodne objave

 

Odgovorno, zahtevno, pa tudi zelo zanimivo in dinamično je delo, ki ga opravljajo naši policisti, ki varujejo državno mejo.

Objavljamo nekaj najnovejših fotografij z območja Policijske uprave Novo mesto, ki najbolj nazorno prikazujejo vso pestrost tega delovnega področja policije.

IMG 5649

V zadnjih letih sta učinkovito varovanje meje in skrb za varnost prebivalcev, ki živijo ob meji, eni najbolj izpostavljenih nalog na področju varnosti, ki pa ju naše policistke in policisti opravljajo z odliko in tako upravičujejo visoka pričakovanja javnosti.

Pri varovanju meje se jim v patruljah pridužijo še vodniki službenih psov, kolegi iz Slovenske vojske in zdaj že nepogrešljivi pomožni policisti. Pri slednjih gre v večini primerov za upokojene policiste, ki so vso poklicno pot predano nosili modro uniformo. Mlajši policisti se z njimi radi odpravijo na teren, prisluhnejo nasvetom izkušenih kolegov in se nasmejejo kakšni njihovi policijskih prigodi iz "davnih" časov.

IMG 5660

Še na enega izjemno pomembnega člana naše "mejne patrulje" ne smemo pozabiti - to so prebivalci obmejnih območij. Občani nas namreč redno obveščajo o pojavu tujcev, ki nezakonito prestopijo mejo, in drugih sumljivih okoliščinah, saj smo skupaj lahko še bolj učinkoviti. Z njimi se policisti dnevno srečujejo pri nazdoru meje, in ko čas le dopušča kaj več od prijaznega pozdrava, rade volje rečejo "kakšno pametno" o vremenu, pa o tem, kakšna letina se obeta ...

IMG 5689

Fotografije so sicer nastale minuli teden v lepem sončnem dopoldnevu, policisti pa mejo varujejo 24 ur na dan, ob vseh letnih časih in ja, tudi danes, ko na tem območju dežuje.

Na fotografijah so Danaja in Tadej, policista nadzornika državne meje s PP Črnomelj, pomožni policist Milan (nekdanji komandir PP Dolenjske Toplice), vojak Slovenske vojske in vodnik službenega psa Franci s psom Ajkom.

IMG 5699

Kosmatinec Ajk je bil ta dan v službi tako priden, da si je za nagrado na svoje veliko veselje lahko privoščil prvo letošnje kopanje v Kolpi.

IMG 5702

Tudi vas zanima takšno raznoliko delo na terenu? Bi se nam radi pridružili? Preverite, katere pogoje morate izpolnjevati, in postanite nadzornik državne meje.

Povezane vsebine

Objavili smo nov razpis za policiste - nadzornike državne meje, prijavite se!