Sorodne objave

 

Včeraj sta policista Jelka in Simon obiskala sprevodnika Milana, ki se je pred časom zaradi zastoja srca med železniškimi tiri zgrudil in onesvestil. Začela se je bitka za življenje. Policisti so mu nemudoma priskočili na pomoč, poklicali reševalce in nezavestnega Milana pričeli oživljati z masažo srca. Znanje prve pomoči in hitro ukrepanje je v bitki s časom ključnega pomena, šteje vsaka sekunda. 

Policisti PMP Dobova, ki so bili dan po lanskem božiču v službi, ne bodo nikoli pozabili dramatične bitke s časom, ki se je v jutranjih urah odvijala sredi železniških tirov. Policist Simon Brečko je s sodelavci ravno opravil mejno kontrolo potniškega vlaka in se vračal na postajo. Med železniškimi tiri se je srečal s sprevodnikom vlaka, mu pokimal v pozdrav in nadaljeval svojo pot.

IMG 5754a

Le nekaj trenutkov zatem je slišal klice kolegov policistov, moški se je namreč zgrudil in obležal. Vsi policisti v izmeni so brez pomisleka priskočili na pomoč. Moški je bil brez utripa srca, zato so ga policisti nemudoma obrnili v pravilni položaj, Simon je pričel z masažo srca, policistka Jelka Kozole pa je skrbela, da je imel moški proste dihalne poti. Sodelavci so v tem času poklicali na pomoč reševalce in jih ves čas seznanjali s stanjem moškega. Med masažo srca in oživljanjem, ki je trajalo skoraj deset minut, je moški dvakrat zadihal in prišel k zavesti, vendar takoj zatem ponovno omahnil v nezavest. Naši sodelavci pa niso obupali, požrtvovalno so nadaljevali z masažo srca in bitko s časom. Ni šlo vse gladko. Reševalci niso mogli z vozilom do poškodovanega. Ta je zdaj dihal, pa ponovno prenehal. Reševalci so uporabili defibrilator in ga ob pomoči policistov preko tirov na nosilih odnesli do reševalnega vozila.

Ko so se kasneje zbrali na policijski postaji, je med njimi vladala tišina. Zdelo se je, da obeti niso dobri, tako so jim povedali tudi reševalci. Šele čez teden dni so izvedeli boljšo novico. Da so gospoda prebudili iz umetne kome in ni več v smrtni nevarnosti, da pa je njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo resno. V naslednjih mesecih so še večkrat povprašali o njegovem okrevanju in novice so bile vedno boljše. Po operaciji ter dolgotrajnem okrevanju v bolnišnici in zdravilišču pa je zdaj že v domači oskrbi. Tam sta ga policista Jelka in Simon včeraj tudi obiskala in mu prenesla pozdrave celotne ekipe PMP Dobova.

Težko je najti prave besede, s katerimi bi srečanje opisali. Zagotovo pa je bilo ganljivo, prisrčno in nepozabno. Gospod Milan se odlično drži in ob izjemni podpori svoje partnerke bo gotovo kaj kmalu policistom PMP Dobova v sprevodniški uniformi v Dobovi pomahal z vlaka.

 

20190227 111426a

Gospodu Milanu in njegovi družini želimo vse dobro. Na Policijski upravi Novo mesto pa smo ponosni, da imamo v svoji sredini posameznike, ki v najbolj ključnih trenutkih znajo stopiti skupaj in oblikovati najboljšo ekipo.