• TRADICIONALNO ZAPETO GLASBENO DOŽIVETJE (slika)
  (Anuška DELIĆ, Delo, 17. 12. 2008)
 • KRITIKA KONCERTA V SLOVENSKI FILHARMONIJI mp3 (mp3, 5,3 MB)
  (objavljena 14. 5. 2008 ob 17.00 uri na radiu ARS)

  Koncert je Policijski orkester izvedel v okviru ABONMAJA AKADEMIJE ZA GLASBO, 11. 5. 2008, ob 19.00 uri v Slovenski filharmoniji. Prispevek je pripravil Igor Krivokapič.
 • SLOVENSKI POLITIČNI CVET NA GRADU NA GORIČKEM (slika)
  (Dnevnik, 17. 8. 2007)
 • ZAVIDLJIVA RAVEN ORKESTRA SLOVENSKE POLICIJE
  (Zaqira BATTALA, VEČER, 29. april 2005)

 • IZJEMNA KULTURA ZVOKA
  (Pavle MIHELČIČ, DELO, 15.april 2005)
 • RA SLOVENIJA 1, 10. marca 2002, Druga jutranja kronika ob 7. uri

  Minuli teden je nemški dirigent Manfred Schneider, eden najboljših poznavalcev in skladateljev tako imenovanega big band stila v Evropi, na pobudo Zveze slovenskih godb v sodelovanju z generalno policijsko upravo in javnim skladom za kulturne dejavnosti vodil seminar za dirigente v Ljubljani.

  Sklepni del seminarja je bil sinočnji koncert Policijskega orkestra v dvorani Slovenske filharmonije pod vodstvom samega skladatelja Schneiderja. Program je obsegal le njegova in eno Bernsteinovo glasbeno delo, ki zahtevajo izrazitejšo jazzovsko artikulacijo, ta pa postaja čedalje bolj pogosta v programih številnih godb po svetu in tudi v Sloveniji. Policijski orkester je med drugimi izvirnimi deli izvedel tudi Schneiderjeve nagrajene skladbe, simfonično pesnitev Evolution, Scenes For Band in popularne melodije iz filmskega musicala z naslovom Zgodba z zahodne strani Leonarda Bernsteina v zanimivi Schneiderjevi priredbi. Program je bil lahkotno in jazzovsko obarvan, izvedba pa vredna pohvale. Izjemne umetniške zasluge in veliko ustvarjalno vnemo je torej potrebno pripisati tako uglednemu interpretu lahko zveneče in jazzovsko obarvane glasbe, Manfredu Schneiderju, kot Policijskemu orkestru. Seminarji za dirigente pihalnih orkestrov so vsekakor zaželeni, zato bo Zveza slovenskih godb nadaljevala tradicijo in še naprej izobraževala na področju godbeništva. Za jutranjo kroniko Irma Rauh.

 • 7. GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE
  Nedelja, 27. januarja 2002, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani
  Časopis Družina torek 29. januar 2002 na 21. strani rubrika Z valov radia Ognjišče
 • ADAMIČEVA SNEGULJČICA - nov slovenski musical (slika)
  (Pavel MIHELČIČ, Delo, 22. 7. 1993)
 • MOŽ ZA VSE ČASE - Intervju z Bojanom Adamičem (slika)
  (Miha TREFALT, Delo 18. 7. 1993)
 • PAŠA ZA OČI IN UŠESA (slika)
  (Franc KRIŽNAR, Delo, 1993)