V sodelovanju z Zvezo slovenskih godb so bili v prostorih Policijskega orkestra organizirani seminarji za dirigente amaterskih godb iz cele Slovenije.

Gostujoči dirigenti

 

JAN COBER - nizozemski klarinetist in dirigent

Deluje kot gostujoči dirigent na Nizozemskem, Italiji, Španiji, Avstriji in Švici.

V prostorih  Policijskega orkestra je dirigent z orkestrom pripravljal koncertni program in vodil seminar za dirigente pihalnih orkestrov Slovenije, ki je potekal od 27. do 30. oktobra 2008.

Na zaključku seminarja je bil v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem, organiziran Koncert JAN COBER in Policijski orkester (30. oktober 2008 ob 19.00 uri).

  • Koncert - Jan Cober in Policijski orkester
dirigent Jan Cober
JOHANN MOESENBICHLER - avstrijski dirigent in pedagog

Dirigiranje poučuje na Brucknerjevem konzervatoriju v Linzu in Univerzi za glasbo na Dunaju. Njegova dejavnost obsega dirigiranje, ocenjevanje na tekmovanjih, delo na seminarjih in delavnicah v Ameriki, Nemčiji, Franciji, Veliki Birtaniji, Italiji, Švici, Češki, Madžarski, na Japonskem in v Tajvanu.

10. - 12. marec 2006 je vodil seminar Mojstri godbeništva v prostorih Policijskega orkestra. Seminar je obsegal delo s seminaristi, delo z orkestrom in delo seminaristov z orkestrom.

13. marca 2006 ob 19.30 je bil organiziran koncert Policijskega orkestra z dirigentom Johannom Moesenbichlerjem v dvorani Slovenske filharmonije z naslovom:

  • Koncert - Johann Moesenbichler in Policijski orkester
dirigent Moesenbichler
THOMAS DOSS- avstrijski skladatelj in dirigent

Poučuje dirigiranje na dunajskem konzervatoriju, dirigira pihalnemu orkestru deželnega združenja glasbenih šol Zgornje Avstrije in pihalnemu orkestru glasbene šole v Linzu.

25. - 28. februarja 2005 je vodil seminar Mojstri godbeništva v prostorih Policijskega orkestra.

28. februarja 2005 ob 19.30 je bil organiziran koncert Policijskega orkestra z dirigentom Thomasom Dossom v dvorani Slovenske filharmonije z naslovom:

  • Koncert - Policijski orkester in dirigent Thomas Doss
dirigent Doss
JOHAN DE MEIJ - nizozemski skladatelj in dirigent

Eden vodilnih skladateljev in dirigentov za pihalne orkestre v svetu. Kot dirigent je nastopal s številnimi orkestri po vsej Evropi, ZDA, na Japonskem, v Braziliji...

Seminar, ki ga je vodil v dvorani Policijskega orkestra, 4. in 5. marca 2004, je obsegal praktično delo dirigenta z orkestrom in udeleženci seminarja.

Za zaključek seminarja je bil organiziran koncert 6. marca 2004, ob 19.30 uri v dvorani Glasbene šole Velenje, z naslovom:

  • Koncert - Johan De Meij in Policijski orkester
dirigent De Meij
FRANZ PETER CIBULKA - avstrijski skladatelj in dirigent

Večkrat je bil nagrajen za svoje skladbe. Seminar, ki ga je vodil od 5. do 8. marca 2003, je obsegal tudi praktično delo z orkestrom in z drugimi dirigenti, udeleženci seminarja in praktično delo udeležencev seminarja s Policijskim orkestrom..

Za zaključek seminarja je bil organiziran koncert 8. marca 2003 v Ljubljani z naslovom:

  • Koncert Policijskega orkestra in dirigent Franz Peter Cibulka
dirigent Cibulka
MANFRED SCHNEIDER - nemški skladatelj in dirigent

Večkrat je bil nagrajen za svoje skladbe. Je reden gost na seminarjih za dirigente pihalnih orkestrov po vsej Evropi. Seminar, ki ga je vodil od 5. do 7. marca 2002, je obsegal tudi praktično delo z orkestrom in z drugimi dirigenti, udeleženci seminarja ter praktično delo udeležencev seminarja s Policijskim orkestrom..

Za zaključek seminarja sta bila organizirana koncerta z naslovom:
Koncert Policijskega orkestra z Manfredom Schneiderjem:

  • 8. marca 2002 ob 19.30 v Kulturnem domu v Krškem
  • 9. marca 2002 ob 20.00 v Slovenski filharmoniji v Ljubljani, ki ga je za svoje potrebe snemal Radio Slovenija.
dirigent Schneider
ALFRED REED - ameriški skladatelj in dirigent

Kot dirigent gostuje po vsem svetu, pri nas pa je vodil seminar za dirigente od 13. do 15. marca 2001. Seminar je obsegal praktično delo dirigenta z orkestrom in z drugimi dirigenti, udeleženci seminarja.

Za zaključek seminarja je bil 17. marca 2001 ob 19.00 uri v dvorani Španskih borcev organiziran koncert z naslovom:

  • Koncert Policijskega orkestra z dirigentom Alfredom Reedom .

Nastop je za svoje potrebe snemala RTV Slovenija.

dirigent Reed
JAKOB DE HAAN - nizozemski skladatelj in dirigent

V Ljubljani je vodil tridnevni seminar za dirigente, od 14. do 16. januarja 2000. Seminar je obsegal praktično delo dirigenta z orkestrom in z drugimi dirigenti, udeleženci seminarja.

skladatelj De Haan