11.jun.2017

Preventivni nasveti policije v slovenskem znakovnem jeziku

Številni preventivni nasveti policije za samozaščitno ravnanje v različnih življenjskih situacijah so odslej dostopni tudi gluhim in naglušnim osebam. Na tem mestu objavljamo povezave do kratkih tematskih filmov v slovenskem znakovnem jeziku. Vsi videoposnetki so opremljeni tudi z zvokom in podnapisi, v vsakem pa bodo gluhe in naglušne osebe našle koristne informacije, ki jim lahko pomagajo, da bo njihov vsakdan varnejši.  Tako želimo v policiji prispevati k enakopravnejšemu družbenemu položaju oseb z okvaro sluha. Projekt priredbe preventivnih vsebin policije v slovenski znakovni jezik smo izvedli v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije {fa-external-link}oziroma Spletno TV, {fa-external-link}ki pri zvezi skrbi za informativno dejavnost.

Več

18.sep.2011

Svetujemo, ozaveščamo

Preventiva je pomembno področje policijskega dela. S številnimi aktivnostmi in projekti za šole, vrtce in domove za starejše občane, sodelovanjem na preventivnih, izobraževalnih in sejemskih prireditvah ter na druge načine svetujemo občanom, kako lahko poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja.

Več

22.jan.2009
16.okt.2008

Varnostni sosveti

Na podlagi 35. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji območne policijske postaje in policijske uprave v okviru svojih pristojnosti sodelujejo z organi lokalnih skupnosti na področjih, ki se nanašajo na izboljšanje varnosti v lokalni skupnosti. Možnost samoorganiziranja imajo tudi drugi organi, organizacije in institucije, katerih dejavnost je usmerjena k zagotavljanju večje varnosti. V ta namen se lahko sporazumno ustanovijo sveti, sosveti, komisije ali druge dogovorjene oblike partnerskega sodelovanja. Partnersko obliko sodelovanja je mogoče vzpostaviti za območja vseh lokalnih skupnosti, od stanovanjskih sosesk, mestnih četrti, krajevnih skupnosti pa do občin. Vzpostaviti jo je mogoče tudi pri vseh organih, organizacijah in ustanovah, ki prispevajo k zagotavljanju večje varnosti in vzpodbujajo varnostno samoorganiziranje prebivalcev. Vas zanima, ali je v vaši lokalni skupnosti takšno posvetovalno telo že ustanovljeno? Partnersko sodelovanje Varnostni sosveti na območju PU Celje Varnostni sosveti na območju PU Koper Varnostni sosveti na območju PU Kranj Varnostni sosveti na območju PU Ljubljana Varnostni sosveti na območju PU Maribor Varnostni sosveti na območju PU Murska Sobota Varnostni sosveti na območju PU Nova Gorica Varnostni sosveti na območju PU Novo mesto

Več