V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1480 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 577 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 132 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivo dejanje.

V 118 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 12 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih 11 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 46 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 20 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, pet kaznivih dejanj v povezavi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji listin, ponarejanji denarja in grožnji ter ena povzročitev telesnih poškodb in drzna tatvina. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen petim osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 7 na območju Policijske uprave Koper, 4 na območju Policijske uprave Novo mesto, 3 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (6), Alžirije (5) in Afganistana (2).