V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1318 klicev. Med 520 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 134 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 123 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 4 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana, Murska Sobota, Kranj in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 27 primerih na javnih krajih, ter 11-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 1 nasilje v družini, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 5 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5), Kosova (3) in Pakistana (1).

Skupaj za varnost. Vaša policija