V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1219 klicev. Med 486 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 27 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini in groženj, tri povzročitve telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo in eno drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 59 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 52 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Ljubljana in 3 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (18), Rusije (17) in Indije (6).