V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.807 klicev. Med 722 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 167 prometnih nesreč, 109 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 17 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 86 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Celje in PU Novo mesto, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 6 osebam na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 43 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 vlome, 4 ponarejanja denarja, 4 grožnje, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 190 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 187 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (51), Pakistana (45), Indije (25).

Skupaj za varnost. Vaša policija