V petek, 23. novembra 2007, je bilo za policiste Policijske postaje Ilirska Bistrica zelo slovesno, saj sta bila svojemu namenu predana dva nova objekta, s katerima so policisti pridobili sodobne delovne prostore in opremo, ki jo potrebujejo za uspešno delo.

 

PP_IlirskaBistrica-m


Slovesnost je bila na Vilharjevi cesti 22 v Ilirski Bistrici, kjer je v objektu, vrednem 2,76 milijona evrov, na 2.270 kvadratnih metrih dobilo delovne prostore vodstvo policijske postaje in policisti za splošne policijske naloge. Skupini policistov za varovanje državne meje pa je bilo slovesno predanih 1.125 m2 delovnih prostorov na Ulici 4. armije. V obnovo in opremo tega objekta je bilo vloženih 1,6 milijona evrov.


gosti-m


Povabljene goste in številne občane, ki so se odzvali vabilu na otvoritev, je pozdravil Iztok Štucin, vodja Policijske uprave Postojna. V svojem nagovoru je orisal razvoj policijske postaje, pri tem pa posebej poudaril vzpostavitev državne meje z Republiko Hrvaško, ki postaja del južne schengenske meje. Od vzpostavitve meje pa do danes se je število zaposlenih policistk in policistov Policijske postaje Ilirska Bistrica povečalo za več kot šestkrat, kar potrjuje upravičenost potrebe po novih prostorih.


IztokStucin-m


Nagovor je zaključil z naslednjimi besedami: "Od vseh, ki bodo delali v prenovljenem objektu, pričakujem in pričakujemo, da boste z zaupanim dobro gospodarili, dela in naloge izvajali učinkovito, uspešno, zakonito, strokovno in korektno ter nenazadnje z lastnim zgledom vsakodnevno potrjevali, da današnja pomembna pridobitev ni le odraz nacionalnih varnostnih interesov, temveč predvsem dobrega in uspešnega dela policijske enote."


AntonSenkinc-m


Čestitkam ob odprtju nove Policijske postaje Ilirska Bistrica se je v krajšem nagovoru pridružil tudi župan občine Ilirska Bistrica Anton ŠEKINC.


BojanMatevzic-m


V imenu vodstva slovenske policije je vodja Službe generalnega direktorja policije Bojan MATEVŽIČ poudaril pomen ustreznih delovnih pogojev za učinkovito delo in dobro počutje zaposlenih. Zaradi izboljšanja delovnih pogojev pa so upravičena tudi pričakovanja po dobrih delovnih rezultatih in zagotavljanju visoke ravni varnosti občanov Ilirske Bistrice. Glede aktualnih razprav o težavah policistov v primeru ogroženosti, kazenskih ali odškodninskih zadevah, povezanih z opravljanjem službenih nalog, pa je prenesel stališče vodstva slovenske policije, da je slehernemu policistu v primerih, ko bo ravnal strokovno, zakonito in korektno, zagotovljena vsa pravna pomoč.


rezanjeTraku-m


Komandir policijske postaje Ilirska Bistrica Aleksander MORAN je izrazil zadovoljstvo zaposlenih, saj so z novima objektoma poleg optimalnih pogojev za delo pridobili tudi prostore za rekreacijo. Vsem, ki so sodelovali pri obnovi in gradnji obeh objektov, se je še enkrat zahvalil, prisotne pa povabil na ogled in pogostitev.

 


esalon-m


tvoritev so s kulturnim programom popestrili člani Policijskega orkestra in Blaž ŠUŠTAR, učenec Glasbene šole Ilirska Bistrica, ki je zaigral na harmoniko.

 

Pripravil: Maks Oblak, PU Postojna

Fotografije: Simon Česnik