Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Cerknica so 17. junija 2009 pred kulturnim domom v Cerknici velikemu številu obiskovalcev predstavili delo in opremo policije.

Največ zanimanja za opremo in delo prometnega policista so pokazali najmlajši. Ogledali so si lahko motorno kolo, najpogumnejši pa celo usedli nanj in tako za trenutek izkusili, kakšen je pogled s policijskega motornega kolesa.

Lokalna kriminalistka je predstavila, kako se na kraju kaznivega dejanja iščejo sledovi papilarnih linij prsnih odtisov ter kako in s katerimi pripomočki se izziva prstna sled, da postanejo sledovi vidni. Pokazala je tudi, kako je treba najdene sledove zavarovati s črno daktiloskopsko folijo, da se jih lahko kasneje ustrezno obdeluje.

Najmlajše obiskovalce je še zlasti zanimalo, kakšne pasme so policistovi štirinožni sodelavci. Posebej so bili navdušeni nad Rexom, saj jih je spominjal na pasjega zvezdnika iz televizijske serije Komisar Rex.

Policisti so udeležencem prikazali tudi opremo posebne policijske enote in opremo za varovanje zunanje schengenske meje Evropske unije. Obiskovalci so lahko policiste med drugim povprašali, kakšna je pravilna uporaba varnostnega pasu, kar so nato tudi preizkusili, na za to posebej pripravljenem avtomobilskem sedežu.

Predstavitve se je udeležilo približno 150 obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali policijsko opremo in radovedno prisluhnili policistom.

235 3568

235 3570