Sorodne objave

 

Novi prostori Policijske postaje Ilirska Bistrica že vse od vselitve v letu 2007 vzbujajo precejšnje zanimanje javnosti. V dobrem letu in pol si jih je namreč ogledalo že kar nekaj organiziranih skupin, v letu 2008 pa smo organizirali tudi dan odprtih vrat. Največ organiziranih obiskov prihaja iz šol in vrtcev. 

Tako je bilo tudi 22. junija 2009, ko je PP Ilirska Bistrica obiskalo 23 učencev 7. razreda iz Osnovne šole Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica.

Učence sta spremljala učitelj in učiteljica, pred policijsko postajo pa jih je sprejel vodja policijskega okoliša. Pod vodstvom še dveh policistov so si učenci v dveh skupinah ogledali policijsko postajo, vozila in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu.

P6220009 zm

Učenci so si z zanimanjem ogledali dežurno sobo, sobo za zaslišanje, razstavno sobo s preventivnim gradivom, telovadnico in druge prostore. Pokazali so veliko zanimanja za poklic policista, zanimali so jih delovni pogoji policistov kot tudi pot, ki jo treba prehoditi do policijske uniforme. Daleč največ zanimanja pa so seveda tako kot vsakič poželi prostori za pridržanje in sprehajalni prostor za pridržane osebe, kjer so skupaj z učitelji preživeli nekaj minut.

P6220012 zm

Za konec so si otroci ogledali še opremo in službena vozila policistov. Nadeli so si neprebojni jopič, spoznali gumijevko, tonfo, "lisice", sredstva za prisilno ustavljanje vozil in drugo opremo, v "marici" pa so lahko zlezli v prostor za prevoz oseb in spoznali občutke oseb, ki so se tam peljale zaradi nespoštovanja zakonskih določil.