Sorodne objave

 

Na Reki na Hrvaškem so se 5. februarja na že tradicionalnem delovnem srečanju sestali  predstavniki Policijske uprave Postojna in njihovi hrvaški kolegi iz Policijske uprave Primorsko - Goranska.

V delegacijah, ki sta ju vodila načelnik PU Primorsko - Goranske Oliver Grbić in direktor PU Postojna Iztok Štucin, so bili predstavniki uniformiranih in kriminalističnih policij ter operativno-komunikacijskih centrov. Gostitelj Oliver Grbić je medsebojno sodelovanje obeh uprav ocenil za zelo korektno in profesionalno, posebej na področju preprečevanja ilegalnih migracij, čezmejne kriminalitete, izmenjave hitrih in točnih informacij, dela mešanih patrulj in dela med turistično sezono. Direktor PU Postojna Iztok Štucin pa je izpostavil, da je treba posamezne oblike medsebojnega sodelovanja še okrepiti.

Udeleženci delovnega srečanja so si še izmenjali izkušnje v zvezi z operativnim delom na področjih, ki za hitro in učinkovito reševanje varnostnih problemov zahtevajo vzorno medsebojno sodelovanje. Delegaciji varnostnih organov z obeh strani meje sta se razšli z željo, da bi dosedanje dobre odnose v prihodnje še nadgradili, in se dogovorili, da se pred turistično sezono ponovno srečata.


Besedilo: Milan Zgonc
Foto: PU Primorsko-Goranska (Hrvaška)