Sorodne objave

 

Policistke Postaje mejne policije Jelšane so v sodelovanju s carinicami Carinske izspostave Jelšane 8. marca organizirale praznovanje dneva žena.

8 3 10 mpj 1

Pobudnica organizacije praznovanja je bila policistka Milenka Uršič, pri sami izvedbi pa so ji pomagale še policistke Jasna Apath Bobnar, Metka Iskra, Marjeta Kreševič, Vesna Stankovič in Erika Koblar.

Na začetku praznovanja je pomočnik komandirja Postaje mejne policije Jelšane Robert Žagar pozdravil vse zbrane. V svojem nagovoru je čestital vsem ženskam ob praznovanju 8. marca, dneva žena, in povedal nekaj zanimivih misli glede pobude o ustanovitvi praznovanja mednarodnega dneva žena kot tudi o samem praznovanju.

8 3 10 mpj 5

Žagar je spregovoril tudi o enakopravnosti žensk v današnji družbi in času na vseh delovnih področjih, predvsem pa v poklicih, kot sta policist/policistka in carinik/carinica. Na koncu se je vsem zahvalil za udeležbo, srečanje pa hudomušno zaključil s pesmijo Rajka Likarja o osmem marcu, kakršnega si predstavljajo nekateri moški.

Pesem za osmi marec
(kot ga razumejo moški)

Dam ti dam za dan žena,
dam ti ljuba ženkica
od srca ta šopka dva.    
Enga dam za tvoje slavje,
enga dam, za moje zdravje
boš skrbela kot doslej,
ko prispel bom pozno s sej.
Da ne boš na mene zjala,
da mi pit in jest boš dala,
da posodo boš pomila,
in copate mi pogrela,
da boš zmeraj le vesela,
da otroke boš učila,
da vsak dan boš vrt zalila,
da nocoj za praznik tvoj
spečeš v ponvi mi takoj
eno pujskovo pečenko,
kupiš vinca mi pletenko
in popaziš, da potem,
ko vse spijem in pojem,
mi ne boš pod kovtrom tečna,
mrzlih rok, kot da si ječna,
le tako z menoj boš srečna.

Dam ti dam za dan žena
od srca ta šopka dva.


Kulturni del praznovanja sta zaključila policista Kristjan Sirnik in Urban Troha, ki sta na kitari zaigrala in zapela nekaj skladb ter z zanimivim izborom pesmi vsem prisotnim privabila nasmeh na usta.

8 3 10 mpj 6

Policistke so ob tej priložnosti razstavile tudi svoja ročna dela, ki jih izdelujejo v prostem času:

  • Milenka Uršič je na ogled postavila slike (olje na platnu, motiv narava), punčke iz cunj, ki jih izdeluje za UNICEF, in klekljano čipko (prtičke),
  • Jasna Apath Bobnar je razstavila klekljano čipko in vezenje v rešilje tehniki (prtičke),
  • Metka Iskra je razstavila klekljano čipko (slike v okvirjih, velikonočne in novoletne okraske, prtičke, nakit in razne vstavke),
  • Marjeta Kreševič je razstavila kvačkanje (prtičke, kuhinjske prijemalke in čipko za v vitrino),
  • Vesna Stankovič je razstavila kvačkanje (kuhinjske prijemalke, razne vstavke),
  • Erika Koblar pa je na ogled postavila uokvirjene fotografije z različnih potovanj in izletov.

8 3 10 mpj 2

Tako policistke kot carinice so poskrbele, da nihče ni bil lačen, saj so pripravile veliko dobrot, ki so jih prisotni poskusili po zaključku kulturnega dela praznovanja. Organizatorke so k praznovanju povabile vse svoje sodelavce ter zaposlene na špedicijah, ki delujejo na območju Mejnega prehoda za mednarodni promet Jelšane. Praznovanja sta se udeležila tudi komandir Postaje mejne policije Jelšane Zlatan Kovačevič in vodja carinske izpostave Janko Frank, ostali zaposleni in sindikalni zaupnik na Postaji mejne policije Jelšane Sebastijan Zorman ter predsednik Območnega policijskega sindikata Postojna Jure Ocepek.

8 3 10 mpj 3