Sorodne objave

Zgodovina 4. januar 2016
Sektor splošne policije 21. november 2008
 

Direktor Policijske uprave Postojna Iztok Štucin je 24. oktobra 2008 sprejel policiste posebne policijske enote na Policijski upravi Postojna, ki so na dvodnevnem preizkusu usposobljenosti teh policijskih enot iz vse Slovenije 20. in 21. oktobra v vadbenem centru policije v Gotenici dosegli izreden uspeh, saj so med vsemi sodelujočimi ekipami zasedli 1. mesto.

081027-Sprejem01


Člani ekipe: Marko Rotar, Peter Vinko, Denis Tomšič, Sašo Novina, Amir Handanovič, Denis Inamo, Janez Žnidaršič in Boris Fluher so pod vodstvom poveljnika Matjaža Čučka dokazali, da je mogoče s trdim delom, voljo in izjemno psihofizično pripravljenostjo premagovati vse ovire, kar so fantje tudi sicer že večkrat dokazali v resničnih situacijah, ko je bila za nekatere zahtevnejše policijske naloge aktivirana njihova enota.

Na preizkusu v Gotenici je sodelovalo 11 ekip, iz vsake policijske uprave ena. V ekipah je bilo po osem policistov: pet jih je tekmovalo, dva sta bila rezervi, osmi član pa je bil v vlogi vodje ekipe.

Policisti so tekmovali v 9 disciplinah. Pomerili so se v streljanju s pištolo in dolgocevnim orožjem, opravili pisni preizkus poznavanja policijskih pooblastil, se pomerili v spretnostni vožnji s terenskim vozilom, premagovanju različnih ovir, preizkusu psihofizičnih zmogljivosti, premagovanju ovir iz gum, v postopkih za zagotavljanje javnega reda in miru ter petkilometrskem teku vzdržljivosti z ovirami. Preizkus usposobljenosti policistov je bil izjemno zahteven, v nekaterih disciplinah pa so morali policisti nastopiti v popolni policijski opremi.

Pripadniki postojnske enote so zmago dosegli pred ekipo iz Murske Sobote in Celja.

081027-Sprejem02

K dosežku jim je na priložnostni slovesnosti na Policijski postaji Postojna čestital direktor policijske uprave Postojna Iztok Štucin, ki je v svojem nagovoru izrazil ponos in zadovoljstvo nad njihovim uspehom. Izpostavil je pomen dobrega vodenja in čuta pripadnosti, prizadevnosti, strokovnosti ter profesionalnega odnosa vsakega posameznika, obenem pa opozoril tudi na obveze, ki jih prinesejo dobri rezultati. Nazadnje je vsem zaželel še veliko podobnih uspehov.


Besedilo: Maks Oblak, tiskovni predstavnik PU Postojna
Foto: Luka Mlakar