Sorodne objave

 

Zaposleni na Policijski upravi Postojna so včeraj, 17. junija 2010, slovesno obeležili dan policije in ob tej priložnosti tudi okroglo, 30. obletnico ustanovitve postojnske policijske uprave.

svecanost

Svečanosti v Kulturnem domu v Postojni so se  poleg aktivnih policistov udeležili tudi upokojeni delavci policije, predstavniki veteranske organizacije Sever, predstavnik Generalne policijske uprave, delegacija Policijske uprave Primorsko - Goranske iz Reke na Hrvaškem, drugi vabljeni gostje in predstavniki lokalne skupnosti.

nagovor

Direktor Iztok Štucin je v svojem nagovoru izpostavil prelomne dogodke v 30-letnem delovanju policijske uprave. Prejemnikom priznanj policije je čestital in se zahvalil vsem nekdanjim in sedanjim zaposlenim za njihove prispevke k varnosti. Svoj nagovor je zaključil z besedami: "Tisti, ki smo tukaj in zdaj, se moramo zavedati, da maksima 'služiti in varovati', ki nedvomno povzema bistvo vsega, kar naj policija počne v odnosu do občanov, državljanov, do uporabnikov naših storitev, ni le prazna 'floskula', je naše poslanstvo, ali če hočete, je tudi naša usoda. In želim si, da bi bilo tako še najmanj trideset let."

 

Zbrane sta poleg njega nagovorila tudi vodja Operativno-komunikacijskega centra policije na Generalni policijski upravi Franci Koncilja in gostitelj, župan občine Postojna Jernej Verbič.

baletke

V kulturnem programu so sodelovale članice Baletnega društva Postojna, notranjska folklorna skupina Torbarji in člani Policijskega orkestra. Program je povezoval Dušan Geržina, ki je prebral poslanico generalnega direktorja policije Janka Gorška.

 

Na prireditvi so policisti prejeli znake policije za dolgoletno delo v policiji ter zlate, srebrne in bronaste ščite policije za uspešno delo. Gostje in upokojeni delavci policije pa so prejeli priložnostno zgoščenko ob 30-letnici PU Postojna

zavod

Po slovesnosti so zbrani v sproščenem pogovoru obujali spomine in klepetali o delu v nekdanji milici in sedanji policiji.