Sorodne objave

 

V zadnjih treh letih so slavnostni koncerti orkestra slovenske policije na Koroškem postali tradicionalni in vse bolj prepoznavni, saj iz leta v leto privabljajo večje število poslušalcev, kar pozitivno prispeva k promociji policije na Koroškem in potrjuje pravilnost odločitve vodstva Policijske uprave Slovenj Gradec, da jih organizirajo v sodelovanju Mestno občino  Slovenj Gradec.

Tako je bilo tudi letos, ko  je Policijska uprava Slovenj Gradec v zahvalo prebivalcem Koroške za njihov prispevek na področju zagotavljanja varnosti, v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, organizirala slavnostni božično-novoletni koncert policijskega orkestra slovenske policije.

Slavnostni koncert je bil v sredo, 17. decembra 2008, ob 19. uri, v športni dvorani v Slovenj Gradcu. Na koncertu sta kot solista nastopila pevka Irena Vrčkovnik in Matjaž Mrak. Ko je v zadnjih letih že v navadi je bil vstop prost.

Gostovanje orkestra slovenske policije v Slovenj Gradcu je tudi letos v športno dvorano privabilo veliko gledalcev, ki so v skoraj polni dvorani ustvarili izjemno prijetno vzdušje in topel sprejem za vse nastopajoče. Lepo izrečene uvodne pozdravne besede direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija Fermeta so najavile nepozaben večer. Navzoče je posebej toplo pozdravil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Matjaž Zanoškar.

Pričakovanja poslušalcev so se izpolnila v največji možni meri, saj so čarobno zaigrane skladne orkestra slovenske policije in svojevrstna popestritev z nastopom solistov Irene Vrčkovnik in Matjaža Mraka, sprejeli z občudovanjem in nagradili z večkratnimi dolgimi aplavzi, ki so nastopajoče privabili nazaj na oder. Orkester slovenske policije je maestralno vodil dirigent Miro Saje.

Nepozaben večer je mogoče razbrati tudi iz naslednjih fotografskih utrinkov:

dec24 PO SlavnostniKoncert01Veliko število gledalcev v športni dvorani v Slovenj Gradcu

dec24 PO SlavnostniKoncert02Pozdravni nagovor direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija Fermeta

dec24 PO SlavnostniKoncert03Navzoče je pozdravil tudi župan MO Slovenj Gradec Matjaž Zanoškar

dec24 PO SlavnostniKoncert04Nastop orkestra slovenske policije pod vodstvom dirigenta Mira Sajeta

dec24 PO SlavnostniKoncert05Nastop solistov Irene Vrčkovnik in Matjaža Mraka

dec24 PO SlavnostniKoncert06Stoječe ovacije gledalcev ob zaključku koncerta


Veseli in zadovoljni obrazi občinstva in nastopajočih po končanem koncertu so najlepše darilo in zahvala organizatorjem.

Med prijaznimi in zadovoljnimi pogledi ter stiski rok so se kovale obljube za zdaj že tradicionalen nastop orkestra slovenske policije v naslednjem letu na istem mestu.


Fotografije: Arhiv PU Slovenj Gradec.
Tekst: Peter Pungartnik, mag., tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec

Priloga: Slavnostni koncert orkestra slovenske policije v Slovenj Gradcu