Sporočila za javnost PU Slovenj Gradec27.maj2011

Koroški policisti vabijo na preventivno prireditev za pešce in kolesarje

Policisti Policijske uprave Slovenj Gradec vabijo na preventivno prireditev Varno po stezi za pešce in kolesarje, ki jo organizira Policijska postaja Slovenj Gradec v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec.

Več

17.maj2011

Podelili zahvale nekdanjim pripadnikom slovenjgraške posebne policijske enote

Vodja PU Slovenj Gradec mag. Dušan Ferenčak je v sredo, 5. maja 2011, sprejel policiste, ki so zaključili z delom v slovenjgraški posebni policijski enoti in jim v znak pozornosti in spomina na pripadnost tej enoti podelil posebne zahvale. 

Več

6.maj2011

Policisti PP Radlje ob Dravi vabijo na dan odprtih vrat

Policijska postaja Radlje ob Dravi vabi na dan odprtih vrat, ki bo to soboto, 14. maja 2011, od 9. do 13. ure v športnem parku pri osnovni šoli Radlje ob Dravi.

Več

19.apr.2011

Dravograjski policisti so članom društva diabetikov svetovali o prometni varnosti

Policisti Policijske postaje Dravograd so se 12. aprila 2011 srečali s člani Društva diabetikov Občine Dravograd in jim svetovali, kako poskrbeti za varnost v cestnem prometu.

Več

14.apr.2011

Slovenjgraški prometniki za prijetno in varno motoristično sezono

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec smo v sodelovanju z učitelji varne vožnje Avtošole Relax 10. aprila 2011 pripravili preventivno akcijo za motoriste. Na prireditvi, ki je bila zelo dobro obiskana, smo motoristom predstavili pravila varne vožnje motornega kolesa in jim svetovali, kako se izogniti prometnim nesrečam.

Več

13.apr.2011

Dobro obiskan seminar Prometna varnost, obnovimo znanje - obranimo življenja

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem in Postaje prometne policije Slovenj Gradec smo v sodelovanju s Svetom za preventivo v cestnem prometu občine Prevalje konec marca izvedli seminar pod sloganom Prometna varnost, obnovimo znanje - obranimo življenja. Namenili smo ga ozaveščanju udeležencev v prometu o pomenu upoštevanja prometnih pravil, strpne in varne vožnje ter ustreznega ravnanja.

Več

28.mar.2011

Varno v promet, policijska izkušnja kot nasvet - vabilo koroškim motoristom

Koroški policisti vse voznike koles z motorjem in motornih koles z območja Policijske uprave Slovenj Gradec vabimo na preventivno prireditev z naslovom Varno v promet - policijska izkušnja kot nasvet, ki bo v nedeljo, 10. aprila 2011, ob 10. uri na poligonu avtošole Relax v Otiškem Vrhu.

Več

22.mar.2011

Obnovimo znanje, ohranimo življenja - vabilo na seminar o prometni varnosti v Prevaljah

Policijska postaja Ravne na Koroškem, Postaja prometne policije Slovenj Gradec in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Prevalje nadaljujemo s preventivnim projektom za izboljšanje prometne varnosti v lokalni skupnosti. V ta namen organiziramo seminar z naslovom Prometna varnost - obnovimo znanje, ohranimo življenja, ki bo v četrtek, 31. marca 2011, ob 17. uri v Gasilskem domu Prevalje (Trg 28, Prevalje).

Več

12.feb.2011

Slovenjgraški policisti skrbijo za varnost smučarjev na Kopah

Slovenjgraška policijska postaja deluje na območju mestne občine Slovenj Gradec in občine Mislinja, kjer se raztezajo smučišča gorsko-turističnega centra Kope, ki se nadaljujejo tudi v občini Vuzenica in Ribnica na Pohorju. Za varnost na teh smučiščih v veliki meri z rednimi nadzori in kontrolami skrbijo policisti smučarji Policijske postaje Slovenj Gradec, ki so za to tudi posebej usposobljeni.

Več

9.feb.2011

Radeljski policisti na Pohorju izobražujejo učence o varni smuki

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi ponovno sodelujejo pri zimski šoli v naravi, kjer izobražujejo učence o pravilih obnašanja na smučišču. Druženje učencev in policistov poteka že od januarja, zaključilo pa se bo predvidoma marca.

Več

31.jan.2011

Slovenjgraški policisti sodelovali pri izobraževanju za kmetovalce

Na območju celotne Koroške je januarja potekalo redno izobraževanje za kmetovalce, ki ga je v okviru izobraževalnih dejavnosti organiziral Kmetijsko gozdarski zavod Celje, Izpostava Slovenj Gradec, ki deluje v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. S svojim prispevkom o varnosti v cestnem prometu so bile v izvedbo letošnjega izobraževanja vključene tudi policijske postaje Slovenj Gradec, Dravograd in Ravne na Koroškem.

Več

28.jan.2011

Otroci iz vrtca na obisku pri slovenjgraških policistih

Kljub mrzlemu in sneženemu vremenu so se vzgojitelji vrtca na Legnu 20. januarja 2011 odločili, da skupaj z otroki obiščejo policiste Policijske postaje Slovenj Gradec.

Več

11.jan.2011

Tina Maze v okviru projekta Policist Leon svetuje obiskala učence Črne na Koroškem

V prazničnih decembrskih dneh smo policisti Policijske uprave Slovenj Gradec skupaj s slovensko športnico leta Tino Maze obiskali učence Osnovne šole Črna na Koroškem in jim predstavili preventivni projekt Policist Leon svetuje.

Več

30.dec.2010

Ravenski policisti za večjo varnost varovancev CUDV Črna na Koroškem

Policista Policijske postaje Ravne na Koroškem sta decembra varovancem Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem predavala in svetovala o prometni varnosti, pirotehniki in zaščiti pred tatvinami.

Več

20.dec.2010

Nov koncept cestnoprometnega nadzora uvedli tudi na PU Slovenj Gradec - vabilo na predstavitev

V skladu z novim konceptom nadzora cestnega prometa je bila tudi na Policijski upravi Slovenj Gradec ustanovljena posebne skupina policistov. S proaktivnim delom na najbolj kritičnih cestnih odsekih in drugih prometnih površinah je začela 15. decembra 2010.

Več