Sorodne objave

 

V okviru svojih preventivnih aktivnosti so policisti Policijske postaje Slovenj Gradec v petek, 22. maja 2009, na atletskem stadionu Športnega centra Vinka Canjka v Slovenj Gradcu organizirali dan odprtih vrat.

Obiskovalce je uvodoma pozdravil dr. Jurij Ferme, direktor Policijske uprave Slovenj Gradec. Povezovalec programa je bil Željko Kljajić, upokojeni policijski inšpektor. 

P5229355

P5229334

 Svoje delo in policijsko opremo so predstavili tudi policisti drugih policijskih enot, in sicer policisti iz sektorja kriminalistične policije, enote vodnikov službenih psov policije, ki je prikazala praktične vaje za dresuro službenih psov, in enote policistov konjenikov, ki je pokazala vaje s službenimi konji.

P5229340

Radovednim obiskovalcem smo predstavili tudi del opreme, ki jo uporabljajo pripadniki posebnih policijskih enot. Obiskovalci so si ogledali različna službena vozila, pri čemer je posebno pozornost vzbujalo bojno oklepno vozilo Specialne enote.

P5229342

Policist PP Slovenj Gradec je prikazal praktično vožnjo s službenim kolesom, policist Postaje prometne policije Slovenj Gradec pa vožnjo z motornim policijskim kolesom.

P5229413

Gorska policijska enota je pokazala, kako poteka reševanje ponesrečenca. Na stadionu je pristal Eurocopter EC-135 P2+ Letalske enote policije, ki je pritegnil pozornost tako učencev kot tudi veliko krajanov. Posadka je predstavila namen in značilnosti helikopterja ter različne načine izvajanja policijskih nalog.

P5229395

Policisti so na duhovit način učence vključili v predstavitev.


Namen preventivne prireditve je bil prikazati delo posameznih policijskih enot, policijsko opremo in vozila, predvsem pa je to ena izmed pomembnejših oblik sodelovanja za krepitev dobrega odnosa med policijo in lokalno skupnostjo. Prireditev je bila množično obiskana in dobro sprejeta, zato jo bodo policisti PP Slovenj Gradec organizirali tudi v prihodnje.