Policisti Policijske uprave Slovenj Gradec vabijo na preventivno prireditev Varno po stezi za pešce in kolesarje, ki jo organizira Policijska postaja Slovenj Gradec v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec.

Prireditev bo v soboto, 28. maja, med 15. in 19. uro, ter nedeljo, 29. maja, med 15. in 19. uro, in sicer na stezi za pešce in kolesarje na območju Mestne občine Slovenj Gradec. Osrednji del prireditve in podelitev dveh koles Policijski postaji Slovenj Gradec, ki ju podeljuje Mestna občina Slovenj Gradec, bo v soboto, 28. maja, ob 17. uri, pred gasilskim domom Golavabuka v Tomaški vasi, tik ob stezi za kolesarje in pešce.

Na prireditvi bodo policisti in občinski redarji pešce in kolesarje opozarjali na pravilno gibanje oziroma vožnjo po stezi in delili preventivne letake. Vsi udeleženci prireditve se bodo lahko tudi preizkusili v spretnostni vožnji na policijskem kolesarskem poligonu, najbolj spreten kolesar in kolesarka (pogoj je obiskovanje osnovne oz. srednje šole) pa bosta za nagrado en dan sodelovala pri delu s policistom Policijske postaje Slovenj Gradec.  

Namen preventivne prireditve je opozoriti pešce in kolesarje na varnost na stezi.

Vljudno vabljeni!