Sorodne objave

 

V okviru prireditev 13. slovenjegraškega poletja 2009, ki jih od 13. junija do 18. julija 2009 na vrtu graščine Rotenturn organizira kulturni dom Mestne občine Slovenj Gradec, smo zvečer 6. julija 2009 doživeli tudi nepozaben koncert Policijskega orkestra.

Za spremembo od preteklih let, ko je Policijski orkester na Koroškem že tradicionalno nastopal samo med božično-novoletnimi prazniki, se je vodstvo Policijske uprave Slovenj Gradec letos odločilo, da v sodelovanju z mestno občino koncert organizira v okviru prireditev 13. slovenjegraškega poletja 2009 in V. Koroškega kulturnega poletja 2009.

IMG_0383

Otvoritvene besede povezovalke koncerta


Ponedeljkov dan je večino Koroške zaznamovalo neurje z dežjem, kar je pri organizatorjih koncerta vzbujalo čudne občutke in dvome, da bo koncert Policijskega orkestra mogoče izvesti na prostem. Vendar se je deževen dan prelevil v lep in miren večer, kot nalašč za glasbene užitke.

IMG 0388

Nepozaben nastop Orkestra slovenske policije


V zelo lepem ambientu graščine Rotenturn, ki je bil do zadnjega kotička napolnjen z gledalci, so glasbeniki Policijskega orkestra pod taktirko dirigenta Tomaža Kmetiča pričarali odmeven večer simfonične glasbe. V skrbno izbranem in raznolikem programu koncerta je kot gostja večera nastopila solistka Alenka Godec.

IMG 0394

Nastop solistke Alenke Godec


Pričakovanja poslušalcev so se izpolnila v največji možni meri, saj so čarobno zaigrane skladbe in svojevrstna popestritev s solistkinim nastopom sprejeli z občudovanjem in nagradili z večkratnimi dolgimi aplavzi, ki so nastopajoče znova in znova privabili nazaj na oder.

IMG 0391

Poln avditorij zelo lepega ambienta graščine Rotenturn


Med gosti večera je treba posebej omeniti oba organizatorja koncerta: dr. Jurija Fermeta, direktorja PU Slovenj Gradec, in Matjaža Zanoškarja, poslanca državnega zbora in župana slovenjgraške mestne občine, ter vidne predstavniki iz političnega in družbenega življenja. Med gosti so bili posebej toplo pozdravljeni predstavniki Varnostne direkcije Zvezne dežele Koroške in Deželnega policijskega poveljstva Zvezne dežele Koroške iz sosednje Avstrije.

IMG 0389

Organizatorja koncerta in vabljeni gostje iz Republike Avstrije


Tradicionalni koncerti Policijskega orkestra na Koroškem vselej privabijo veliko poslušalcev, kar na svojevrsten način pozitivno prispeva k promociji policije, zato jih bomo ob različnih priložnostih in tudi v drugih krajih organizirali tudi v prihodnje.