Sorodne objave

 

V okviru prireditev Z glavo na zabavo, ki že od septembra dalje potekajo vsako soboto v Mercatorjevih centrih po Sloveniji, je bila predzadnja tovrstna prireditev v soboto, 21. novembra 2009, v Mercatorjevem centru v Slovenj Gradcu.

Predzadnjo prireditev, ki je potekala med 8. in 12. uro, je zaznamovalo pestro dogajanje in dober odziv med ljudmi.

IMG 0743

Pestro dogajanje na prireditvi v Slovenj Gradcu


Na prireditvi so poleg predstavnikov Fundacije Z glavo na zabavo in predstavnikov Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sodelovali tudi policisti in kriminalisti različnih policijskih enot Policijske uprave Slovenj Gradec, ki so predstavili tehnične naprave za ugotavljanje alkoholiziranosti, motorno kolo in drugo posebno opremo ter vzorčne primere prepovedanih drog.

IMG 0724

Sodelujoči so skozi glasbo za mlade in najmlajše ter z različnimi predstavitvami in nasveti promovirali zdrav življenjski slog - brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog. Predstavili so tudi preventivni projekt pod sloganom "Generacija nula nula".

IMG 0725

 Avtorji prireditve Z glavo na zabavo


Policisti Robert Kovačič, Robert Oto in Branko Konc so obiskovalcem svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter na upoštevanje cestnoprometnih pravil.

IMG 0742

Policisti so odgovarjali na vprašanja občanov in jim svetovali.


Policisti so občanom omogočili tudi preizkus z indikatorjem alkohola, najbolj pogumni pa so se preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa. Veliko zanimanja je bilo za ogled policijske opreme, med katero je bilo posebne pozornosti deležno motorno kolo, ki ga uporabljajo prometni policisti.

IMG 0731

 Preizkus na simulatorju vožnje motornega kolesa


Obiskovalcem je zahtevno delo kriminalistov predstavil Gorazd Krenker. Posebno pozornost je namenil svetovanju o vplivu in posledicah zlorabe prepovedanih drog. Da bi bili obiskovalci bolje informirani in bi v ključnih trenutkih znali ustrezno ukrepati, je predvsem odraslim pokazal vzorce nekaterih prepovedanih drog in jim pojasnil, kako jih prepoznati.

IMG 0738

 Predstavitev vzorčnih primerov prepovedanih drog


V sklopu prireditve so policisti in kriminalisti obiskovalcem delili zloženke z različnimi preventivnimi vsebinami, predvsem otrokom pa odsevne trakove za boljšo vidnost v prometu in pisane balone s podobo policista Leona.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na zaključni prireditvi Z glavo na zabavo,
ki bo že to soboto, 28. novembra 2009, v Mercatorjevem centru Ljubljana!