Sorodne objave

 

Policijska uprava Slovenj Gradec je v sodelovanju z Občino Mislinja 16. decembra 2009 na Koroškem organizirala tradicionalni božično-novoletni koncert Policijskega orkestra. Slavnostni koncert je kljub močnemu sneženju privabil veliko poslušalcev.

IMG 7289

Koncert Policijskega orkestra v dvorani Lopan v Mislinji je bil zelo dobro obiskan.


Božično-novoletni koncert Policijskega orkestra je bil v zahvalo prebivalcem Koroške za njihov prispevek na področju zagotavljanja varnosti organiziran že četrto leto zapored. Koncert je potekal v večnamenski dvorani Lopan v Mislinji. Kot vselej do sedaj je bil tudi letos vstop prost.

IMG 7260

Pozdravni nagovor dr. Jurija Fermeta, direktorja PU Slovenj Gradec


Gostovanje Policijskega orkestra na Koroškem je tudi letos privabilo veliko poslušalcev, ki so v skoraj polni dvorani ustvarili izjemno prijetno vzdušje in topel sprejem za vse nastopajoče. Uvodne besede dr. Jurija Fermeta, direktorja PU Slovenj Gradec, so napovedale nepozaben večer. Navzoče je toplo pozdravil tudi Viktor Robnik, župan Občine Mislinja.

IMG 7256

Navzoče je pozdravil Viktor Robnik, župan Občine Mislinja.


Na slavnostnem božično-novoletnem koncertu, ki ga je spretno in domišljeno povezoval Marjan Križaj, so bili prisotni tudi komandirji policijskih postaj Slovenj Gradec, Dravograd in Ravne na Koroškem. Koncert so obiskali tudi nekateri svetniki in svetnice Občine Mislinja ter Vinko Mlinšek, predsednik Prostovoljnega veteranskega društva Sever za Koroško.

IMG 7252

Marjan Križaj je spretno in domišljeno povezoval program.


Pričakovanja poslušalcev so se izpolnila v največji možni meri. Čarobno zaigrane skladbe Policijskega orkestra in svojevrstno popestritev z nastopom solistov so obiskovalci sprejeli z občudovanjem in nagradili z večkratnimi dolgimi aplavzi, ki so nastopajoče privabili nazaj na oder. Policijski orkester je maestralno vodil dirigent Tomaž Kmetič.

IMG 7264

Policijski orkester je nastopil pod vodstvom dirigenta Tomaža Kmetiča.


Na koncertu sta poleg izvrstnih glasbenikov Policijskega orkestra pod vodstvom dirigenta Tomaža Kmetiča kot solista nastopila vokalist Matjaž Mrak in solist na ksilofonu Janez Gostiša.

IMG 7274

Nastop solista Matjaža Mraka

IMG 7308

Nastop solista na ksilofonu Janeza Gostiše


Veseli in zadovoljni obrazi poslušalcev in nastopajočih so bili po končanem koncertu najlepše darilo in zahvala organizatorjem. Med prijaznimi in zadovoljnimi pogledi ter stiski rok so se kovale obljube za zdaj že tradicionalen nastop Policijskega orkestra tudi naslednje leto v eni izmed občin na Koroškem.