Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) Občine Ravne na Koroškem ter devet učencev sedmega razreda OŠ Prežihov Voranc z Raven na Koroškem so 28. januarja 2010 skupaj izvedli preventivno aktivnost za večjo varnost pešcev pod sloganom Bodi preVIDEN.

001

Učenci in policisti skupaj za večjo varnost pešcev


Preventivna aktivnost je potekala v času obdobnega programa za večjo varnost pešcev. Pešci so kategorija udeležencev v cestnem prometu, ki so še posebej izpostavljeni in ranljivi. Zanje sta najnevarnejši večerni in nočni čas, ko se zaradi mraka oz. teme zmanjša njihova vidnost. Svojo varnost lahko pešci povečajo z uporabo odsevnih teles (kresničk), vendar jih žal le redko uporabljajo.

002

Skupaj na terenu


Preventivna aktivnost, ki je potekala med 17. in 19. uro, je bila namenjena opozarjanju na dosledno uporabo odsevnih teles. Učenci so pešcem, ki niso uporabljali kresničk, delili kresničke in zloženke ter jim svetovali o pomenu dobre vidnosti v cestnem prometu.

Otroke so pri delu spremljali in jim pomagali policisti in člani SPVCP. Pri skupnih aktivnostih so sodelovali mag. Jelka Klemenc, Beno Kotnik in Nives Mrdavšič iz SPVCP Ravne na Koroškem, vodji policijskih okolišev Policijske postaje Ravne na Koroškem Zvonko Uršnik in Grega Paternoster ter pomočnik komandirja PP Ravne na Koroškem in član SPVCP Ravne na Koroškem Miroslav Črešnik.

003

Sodelujoče v preventivni akciji Bodi preVIDEN


Med akcijo smo razdelili skupaj 90 kresničk in odsevnih trakov. Odziv pešcev, ki so prejeli kresničke, je bil zelo dober, zato bomo s podobnimi preventivnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnje.