Sorodne objave

 

Kulturni praznik je mogoče počastiti ne le z recitacijami, ampak tudi s športom in druženjem, so mnenja organizatorji tradicionalnih nogometnih turnirjev na Prevaljah.

Občina Prevalje je zato tudi letos na kulturni dan in državni praznik 8. februarja v športni dvorani na Prevaljah organizirala jubilejni, že deseti tradicionalni Kulturni šok, s katerim so na športno-kulturni način, ki ga je povezovala humanitarna dejavnost, praznovali Prešernov praznik. Na nogometnem turnirju je sodelovala tudi ekipa koroških policistov.

Poleg njih so kot vsa leta doslej sodelovale še vladno-parlamentarna ekipa, ekipa novinarjev pod vodstvom Tomaža Ranca, ekipa odvetnikov z Aleksandrom Čeferinom na čelu, ekipa duhovnikov Pax in ekipa koroških direktorjev. Letos sta se jim pridružili še ženska nogometna reprezentanca Slovenije in ekipa glavnega sponzorja turnirja.

Osem ekip je bilo razdeljenih v dve skupini, kjer je vsaka ekipa igrala z vsakim nasprotnikom, nato pa sta igrali drugouvrščeni ekipi tekmo za tretje mesto, prvouvrščeni pa za prvo mesto. Začetek finalne tekme je popestril tudi kratek kulturni program.

Humanitarni del letošnje prireditve je bil namenjen zbiranju plastičnih zamaškov, ki so jih prinesli obiskovalci in udeleženci turnirja. Simbolična vstopnina za vse obiskovalce je bila vsaj deset plastičnih zamaškov od steklenic, za kar je vsak obiskovalec in tudi igralec dobil steklenico osvežilne pijače. Me prireditvijo so bili plastični zamaški prodani podjetju za reciklažo iz Mežice, iztržek pa je bil pred finalno tekmo podarjen otrokom dveh socialno šibkih družin.

Ekipo Policijske uprave Slovenj Gradec, ki je na turnirju osvojila zelo dobro tretje mesto, so sestavljali: Dejan Forneci (vratar), Hinko Gregor, Simon Vasle, Boštjan Helbl, Aleš Vrabič, Marko Prevolčič, Viktor Krapež in Peter Pungartnik (vodja ekipe).

 

Nekaj fotografij s kulturno-športne prireditve:

090219-KulturniPraznik_Nogomet01

Uvodna tekma med ekipama koroških policistov in odvetniške družbe Čeferin

090219-KulturniPraznik_Nogomet02

Ekipa ženske nogometne reprezentance Slovenije

090219-KulturniPraznik_Nogomet03

Vladno-parlamentarna ekipa Slovenije

090219-KulturniPraznik_Nogomet04

Kratek program ob kulturnem prazniku

090219-KulturniPraznik_Nogomet05

Humanitarni del prireditve

090219-KulturniPraznik_Nogomet06

Zmagovalna ekipa desetega Kulturnega šoka na Prevaljah

 

Nogometni turnir ob kulturnem prazniku s toliko ekipami je dokaz, da kulturnega praznika ni mogoče počastiti le z recitacijami, ampak tudi s športom in druženjem ter humanitarnostjo.


Fotografije in besedilo: Peter Pungartnik, mag.,
tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec