Sorodne objave

 

Na snežnem stadionu pod Pohorjem je v četrtek, 5. februarja 2009, potekalo državno prvenstvo članov združenja Sever in policije v veleslalomu, na katerem je ekipa veterank in veteranov Policijsko-veteranskega društva Sever za Koroško ponovno dosegla odmeven športni uspeh.

Ekipa PVD Sever za Koroško, ki so jo sestavljali veterani Ervin Kodrun, Jože Hohnjec, Stanislav Rožman, Aleš Vrabič, Mitja Tasič in Viktor Krapež ter veteranki Majda Selinšek in Jožica Ošlovnik, vodil pa jo je Branko Slivnik, je med dvanajstimi ekipami dosegla odlično 3. mesto.

Zmagala je ekipa PVD  Sever za celjsko območje, drugo mesto pa je osvojila ekipa PVD Sever Gorenjska. Med posameznicami je Majda Selinšek v kategoriji žensk do 45 let osvojila 1. mesto in tako ubranila lanskoletni naslov. Gorenjska.

Na težki in zahtevni progi je tekmovalo okoli 100 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v dve moški in dve ženski kategoriji. Za ekipno razvrstitev je štel čas najboljšega posameznika iz vsake kategorije.

Športni dosežek ekipe PVD Sever za Koroško na smučarskih tekmovanju v Mariboru sodi v širok okvir športnih uspehov zaposlenih na PU Slovenj Gradec, ki so v zadnjih letih na različnih tekmovanjih v okviru Policije in izven nje ter Združenja Sever in ostalih veteranskih društev Slovenije, dosegli nekatere zelo dobre rezultate. Vsi ti dosežki poudarjajo pomen športnih aktivnosti med zaposlenimi, ki pripomorejo k dobri psiho fizični kondiciji za opravljanje zahtevnih policijskih nalog.

Nekaj fotografij s tekmovanja:

090210-Veleslalom09_Sever01

Pogled na zahtevno progo iz ciljnega prostora

090210-Veleslalom09_Sever02

Ženski del ekipe PVD Sever za Koroško

090210-Veleslalom09_Sever03

Člani PVD Sever za Koroško nad 45 let

090210-Veleslalom09_Sever04

Najboljše tri v kategoriji žensk do 45 let

090210-Veleslalom09_Sever05

Predstavniki prvih treh ekip na odru za zmagovalce

 

Fotografije:  Branko SLIVNIK, vodja ekipe PVD Sever za Koroško
Tekst: Peter PUNGARTNIK, mag., tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec