Sorodne objave

 

Policijska postaja Ravne na Koroškem in Svet za preventivo v cestnem prometu občine Ravne na Koroškem sta 18. februarja 2010 organizirala seminar na temo prometne varnosti, ki je pod sloganom Prometna varnost, obnovimo znanje - obranimo življenja potekal v prostorih Osnovne šole Koroški jeklarji Ravne na Koroškem.

Seminar, ki ga je vodil pomočnik komandirja Policijske postaje Ravne na Koroškem Miroslav Črešnik, je bil namenjen osveščanju vseh udeležencev cestnega prometa o pomenu prometne varnosti. Policist je udeležencem seminarja predstavil nevarnost prehitre vožnje in vožnje pod vplivom alkohola ter razloge za uporabo varnostnega pasu. Obenem jim je svetoval tudi, kako poskrbeti za varnost pešcev in voznikov enoslednih vozil.

posvet foto1

Policist Miroslav Črešnik je udeležencem seminarja svetoval, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost drugih v cestnem prometu.

Udeležence seminarja je uvodoma pozdravil Peter Oder, podžupan Občine Ravne na Koroškem. Sledilo je predavanje direktorja Policijske uprave Slovenj Gradec dr. Jurija Fermeta, ki je predstavil stanje prometne varnosti na območju Koroške.

Predsednica Sveta za vzgojo in preventivo v cestnem prometu občine Ravne na Koroškem mag. Jelka Klemenc je predstavila delo sveta, predstavnica Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem Marijana Janet, pa je predavala o obnašanju voznika, ki vozi pod vplivom alkohola, in nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola. Anton Matjašec, predstavnik Zveze šoferjev in avtomehanikov, pa je govoril o aktivnostih zveze.

Ob zaključku seminarja je ekipa prve pomoči Rdečega križa Slovenj Gradec pojasnila, kako pravilno uporabiti defibrilator in nuditi prvo pomoč.

posvet foto2

 Seminarja se je udeležilo veliko ljudi, ki so želeli obnoviti svoje znanje in tako poskrbeti za večjo varnost v cestnem prometu.


Pri seminarju so sodelovale še različne zavarovalnice in avtošoli. Seminar je bil zelo dobro obiskan, saj se ga je udeležilo kar 111 poslušalcev. Vsi obiskovalci seminarja so prejeli tudi simbolična, a uporabna darila, srečni izžrebanci pa so prejeli nekaj vrednejših daril.

Ob zaključku so udeleženci izpolnili anketni vprašalnik. Izvajalci in snovalci načrtujejo podobne seminarje tudi v prihodnje, vanje pa bodo vključili teme, ki si jih udeleženci želijo slišati in z njimi obnoviti svoje znanje o cestnoprometnih predpisih. Zelo veliko anketirancev je izrazilo željo po obnovi pravil vožnje v križiščih, zato bo najverjetneje to prva tema naslednjega srečanja.