Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem smo skupaj z občinskim svetom za preventivo 30. marca 2010 izvedli že drugo ponovitev seminarja z naslovom Prometna varnost, obnovimo znanje, ohranimo življenja.

Kot izvajalci smo sodelovali: komandir Postaje prometne policije Slovenj Gradec Vinko Mlakar, predstavnik avtošole Relax Oto Ramšak, predstavnica avtošole Felix Suzana Mohev, predstavnica Avtošole AMD Slovenj Gradec Slavica Kojzek, predstavnik izpitne komisije Slovenj Gradec Simon Plevnik in predstavnik Cestnega podjetja Maribor Aleksander Celan.

1

Seminar je vodil Miroslav Črešnik, pomočnik komandirja PP Ravne na Koroškem, ki ga je tudi zasnoval.


34 udeležencem seminarja, ki je potekal na ravenski Osnovni šoli Koroški jeklarji, smo podrobneje predstavili ravnanje v cestnem prometu, pri čemer smo poudarili pomen upoštevanja prometnih pravil za njihovo varnost v prometu. Posebej smo izpostavili pravila za vožnjo v križiščih, krožnih križiščih,  "turbo" križiščih in semaforiziranih križiščih, veljavnost postavljenih omejitev hitrosti (začetek - konec omejitev) in ukrepe za večjo varnost voznikov enoslednih vozil na začetku motoristične sezone. Predstavili smo tudi "črne točke" na koroških cestah, ki postanejo v času spomladanske odjuge še dodatna nevarnost za prometne udeležence.

3

Komandir Postaje prometne policije Slovenj Gradec Vinko Mlakar med predstavitvijo

4

Aleksander Celan je spregovoril o stanju koroških cest


Udeleženci so bili s seminarjem nadvse zadovoljni, kar je mogoče razbrati iz vprašalnikov, ki so jih izpolnili ob zaključku. Vsebino seminarja bosta predvajali tudi lokalni kabelski televiziji Ravne in Prevalje.

2