Sorodne objave

 

Predstavniki varnostnega sosveta Občine Dravograd in Policijske postaje Dravograd smo 7. aprila 2010, skupaj z Zdravstvenim domom Dravograd in Osnovno šolo Dravograd, organizirali okroglo mizo za starše z naslovom Prepoznajmo odvisnost in pomagajmo!

Namen okrogle mize, ki je potekala na Osnovni šoli Neznanih talcev Dravograd, je bil opozoriti starše na prisotnost in škodljive posledice uživanja prepovedanih drog, ki so med mladimi v našem okolju vse bolj razširjene.

Okroglo mizo je povezoval Željko Kljajič, zbrane pa sta v imenu sosveta nagovorila komandir dravograjske policijske postaje Bogdan Brezovnik in direktorica občinske uprave Dominika Knez.

Slika3

Moderator in avtorji okrogle mize


Na okrogli mizi je uvodoma spregovoril Franc Heber, dr. spl. med. iz ZD Dravograd, sicer dolgoletni vodja Šole za zdravo življenje in skladne medsebojne odnose.

Dušan Jeromel iz Sektorja kriminalistične policije na PU Slovenj Gradec je v svojem prispevku med drugim poudaril, da posebno skrb vzbuja podatek, da zaradi drog umirajo večinoma mladi.

Slika2

Prisotne je nagovoril komandir PP Dravograd


Za posebno popestritev okrogle mize je poskrbel Zlatko Blažič, avtor knjige z naslovom Zgodovina moje heroinske odvisnosti. Nekdanji zasvojenec danes svetuje odvisnikom in njihovim družinam, predava in vodi skupine za samopomoč.

Slika1

Udeleženci okrogle mize


Zaradi nadvse zanimive predstavitve so se udeleženci okrogle mize razšli s pozitivnimi občutki in željo, da bi se tovrstne okrogle mize, ki jih narekuje aktualna varnostna problematika, na območju Občine Dravograd  organizirale tudi v prihodnje.