Sorodne objave

 

V Murski Soboti je 7. junija 2008 potekalo odprto prvenstvo Slovenske vojske v triatlonu. Tekmovanja so se udeležili tudi posamezniki in ekipe slovenske policije.

V štafetnem triatlonu, ki je zajemal 750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in 5 kilometrov teka, so posamezno ekipo sestavljali trije tekmovalci, od katerih je moral eden plavati, drugi kolesariti in tretji teči. V kategoriji posameznikov je moral vsak tekmovalec sam premagati vse tri discipline.

Tekmovanje je bilo zelo zahtevno in je od vsakega tekmovalca zahtevalo maksimalno pripravljenost. Veliko preglavic je tekmovalcem povzročalo tudi slabo vreme, saj je ves čas tekmovanja močno deževalo.

V ekipni kategoriji MNZ - Policija je zmagala ekipa Policijske uprave Slovenj Gradec, ki so jo sestavljali Bogdan Brezovnik (plavanje), Branko Slivnik (kolesarjenje) in Tomaž Grešovnik (tek). Drugo mesto je osvojila ekipa Policijske uprave Novo Mesto, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Policijske uprave Murska Sobota.

Po tekmovanju je bila v vojašnici Murska Sobota uradna razglasitev rezultatov.

 

Nekaj fotografij s tekmovanja:

 

080612-Triatlon01

Začetek prve discipline – plavanja v razdalji 750 metrov

 

080612-Triatlon02

Tek plavalca do menjalnega prostora in predaja štafete kolesarju

 

080612-Triatlon03

Zaključek druge discipline – kolesarjenja v razdalji 20 kilometrov

 

080612-Triatlon04

Zaključni del teka v razdalji 5 kilometrov

 

080612-Triatlon05

Najboljše tri ekipe v kategoriji MNZ - Policija

 

Izjemen športni dosežek članov ekipe PU Slovenj Gradec sodi v širok okvir športnih uspehov in dobrih rezultatov, ki so jih v zadnjih letih na različnih tekmovanjih v okviru policije in zunaj nje dosegli slovenjgraški policisti. Vsi ti dosežki poudarjajo pomen športnih aktivnosti med zaposlenimi, ki prispevajo tudi k dobri psihofizični kondiciji za opravljanje zahtevnih policijskih nalog.

 

Fotografije: Branko Slivnik, PU Slovenj Gradec
Pripravil: mag. Peter Pungartnik, tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec